Salata de cruditati cu maioneza de post

de marianascarlat in Mancaruri de post, 30 Mar 2013 | 7094 vizualizari

 

Sunt mai multe feluri in care poti prepara o maioneza de post, dar eu o prefer pe cea care se face cu cartofi copti .

 

INGREDIENTE

  • doi morcovi potrivit de mari
  • o telina mijlocie
  • o sfecla rosie mica
  • un mar mare
  • salata verde pentru decor
  • o andiva
  • sare
  • piper

Pentru maioneza:

  • doi cartofi copti
  • o lingura de mustar
  • ulei de floarea soarelui
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cruditati cu maioneza de post:

Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura de mustar si zeama de lamaie si incep sa amestec totul ca la maioneza obisnuita. Din cand in cand adaug uleiul si amestec pana obtin cantitatea dorita de maioneza si are gustul pe care il doresc.
Morcovii, telina, sfecla si marul le rad pe razatoarea cu gauri mici si le pun in castronul cu maioneza pe masura ce le rad ca sa nu se oxideze. Amestec toate legumele cu maioneza, pun sare si piper dupa gust iar cand e gata amestecata pun salata in frunzele de andiva curatate si spalate. Farfuria pe care am asezat corabioarele din andiva am ornat-o cu salata verde taiata fideluta. In felul asta si corabioarele s-au asezat mai bine. Asa e si mai usor de servit cand ai musafiri sau cand te grabesti si nu ai timp prea mult de stat la masa.

TIPS-URI

1

un alt fel de maioneza de post este cea facuta cu telina fiarta, ulei si lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

deyutzky 1

31.03.2013, 22:16

mihaelar63 1

06.04.2013, 15:08

Da , place !!!
Multumesc pentru reteta de maioneza de post

marianascarlat 1

06.04.2013, 15:35

Cu placere Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii