Salata de cruditati cu maioneza de post

de marianascarlat in Mancaruri de post, 30 Mar 2013 | 3869 vizualizari

 

Sunt mai multe feluri in care poti prepara o maioneza de post, dar eu o prefer pe cea care se face cu cartofi copti .

 

INGREDIENTE

  • doi morcovi potrivit de mari
  • o telina mijlocie
  • o sfecla rosie mica
  • un mar mare
  • salata verde pentru decor
  • o andiva
  • sare
  • piper

Pentru maioneza:

  • doi cartofi copti
  • o lingura de mustar
  • ulei de floarea soarelui
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cruditati cu maioneza de post:

Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura de mustar si zeama de lamaie si incep sa amestec totul ca la maioneza obisnuita. Din cand in cand adaug uleiul si amestec pana obtin cantitatea dorita de maioneza si are gustul pe care il doresc.
Morcovii, telina, sfecla si marul le rad pe razatoarea cu gauri mici si le pun in castronul cu maioneza pe masura ce le rad ca sa nu se oxideze. Amestec toate legumele cu maioneza, pun sare si piper dupa gust iar cand e gata amestecata pun salata in frunzele de andiva curatate si spalate. Farfuria pe care am asezat corabioarele din andiva am ornat-o cu salata verde taiata fideluta. In felul asta si corabioarele s-au asezat mai bine. Asa e si mai usor de servit cand ai musafiri sau cand te grabesti si nu ai timp prea mult de stat la masa.

 

TIPS-URI

1

un alt fel de maioneza de post este cea facuta cu telina fiarta, ulei si lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Salata de cruditati cu maioneza de post-0
Salata de cruditati cu maioneza de post-1
Salata de cruditati cu maioneza de post-2
Salata de cruditati cu maioneza de post-3

COMENTARII (13)

deyutzky

deyutzky 1

31.03.2013, 22:16

mihaelar63

mihaelar63 1

06.04.2013, 15:08

Da , place !!!
Multumesc pentru reteta de maioneza de post

marianascarlat

marianascarlat 1

06.04.2013, 15:35

Cu placere Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!