Salata de iarna cu sos de mustar

de Ela68 in Salate, 30 Noi 2012 | 10797 vizualizari

 

Un aperitiv exceptional, cu gust dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg morcov
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg ardei gras
  • 4 buc telina
  • 1 kg ceapa
  • 1 conopida mare
  • pentru sosul de mustar :
  • 400 gr mustar
  • 500 gr ulei
  • pentru oparit legumele :
  • 750 gr apa
  • 300 gr otet
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna cu sos de mustar:

Punem la fiert intr-o cratita apa, otetul, zaharul si sarea pana clocoteste de cateva ori.


Morcovul si telina se rad pe razatoarea cu gauri mari. Gogonelele, gogosarii, ardeiul gras si conopida se taie cubulete, mai mari sau mai mici, dupa preferinta., iar ceapa se taie fideluta.


Se oparesc pe rand legumele, separat, cate 4-5 minute fiecare, atat cat sa se inmoaie si sa traga otet.


Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs. Cand le-am oparit pe toate, le amestecam si asteptam sa se raceasca.


La sosul de mustar trebuie sa avem grija sa nu se taie. Punem mustarul intr-un castron si picuram cate putin ulei pana terminam toata cantitatea. Daca se intampla sa se taie, o putem repara cu cateva picaturi de lamaie.


Cand legumele s-au racit complet, turnam cu grija sosul de mustar si amestecam pana ce s-a incorporat tot.


Punem salalta in borcane, indesand-o putin , sa nu existe goluri de aer.


Deasupra, punem felii de usturoi si o lingura de ulei sau putem pune o lingurita de mustar.


 

TIPS-URI

1

Daca se taie, sosul de mustar se poate repara punand o ligura de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Oana 1

11.09.2014, 12:57

Ce bine arata!!

simona72 1

11.09.2014, 13:28

Imi place!! Am sa incerc retetab

Ela68 1

11.09.2014, 13:46

noua ne place foarte mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata rapida de sarbatoare