Salata de icre de casa

de Dana Cristea - pusikmea in Salate, 30 Ian 2015 | 7631 vizualizari

 

Cu siguranta iubitorii de icre, stiu ca cele facute in casa sunt cele mai gustoase si sanatoase, fara E-uri si alti conservanti.
Este foarte important ca atunci cand avem icre proaspete sa le punem la frigider cu sare si putin ulei, pentru cel putin 24 de ore.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri de icre
  • ~ 200 ml ulei
  • ~ 150 g gris
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 ml apa minerala poate fi si plata, insa cu apa minerala ies mai pufoase si se inmultutesc considerabil
  • 1-2 cepe ( dupa preferinta )
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre de casa:

Pentru inceput se pune grisul la fiert.  Dupa ce este gata se da la racit ( trebuie sa iasa o consistenta solida, sa se raceasca foarte bine, astfel riscati ca icrele sa se taie )

Icrele se freaca cu ulei, exact ca la maioneza, putin cate putin, pana incepe sa se lege, sa-si schimbe culoarea si sa se ingroase, se adauga din gris cu lingura, alternand cu apa minerala, zeama de lamaie, se continua cu ulei si tot asa pana la sfarsit.

Veti observa cum isi schimba culoarea si textura, se vor albii si vor creste considerabil .

La sfarsit se adauga piper, sare daca mai este nevoie si ceapa tocata marunt.

Se serveste cu pofta atat dimineata, la pranz sau la o masa festiva ca si aperitiv.






TIPS-URI

1

Daca icrele se taie, puneti intr-un castron un galbenus de ou si amestecati cu o lingura de lemn, luati din compozitia taiata putin cate putin si amestecati cu galbenusul pana ce s-a legat toata compozitia ( nu puneti tot odata )

2

Daca nu aveti gris puteti pune paine inmuiata in apa sau lapte stoarsa bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

03.02.2015, 09:01

Multumesc doamnelor, bine v-am regasit

Xandrinne 1

08.08.2016, 10:10

Rahela Velicu 1

28.06.2021, 18:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre