Salata de icre de crap

de Miha in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2010 | 9220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g icre de crap
  • 300 ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • ceapa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre de crap:

Icrel proaspete se trec printr-o sita pentru a indeparta pielitele. Se pune putina sare si se tin la rece cateva ore.

Se amesteca cu mixerul turnand cate putin ulei, cantitatea marindu-se treptat. Din cand in cand se adauga cate putina apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se pune ceapa tocata foarte marunt si se omogenizeaza.

Daca se intampla ca icrele sa se taie se pot repara amestecand o lingura de icre nepreparate cu cate putin din icrele taiate. Se mai pot drege cu 50 g gris fiert foarte tare si racit bine. Se pune grisul intr-un castron si se mixeaza cu cate putin din icrele taiate.

Dupa ce au fost preparate, icrele se lasa sa se odihneasca jumatate de ora, dupa care se amesteca din nou, adaugand cate putina apa minerala, atata cat mai primesc.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de icre de crap-0
Salata de icre de crap-1

COMENTARII (12)

ana

ana 1

05.05.2010, 21:59

Cu felia de paine iti ies sigur,eu pun de la inceput o felie de paine (miezul)inmuiata si stoarsa bine .Mi-au iesit mereu mai putin sambata dar cred ca uleiul a fost devina .

Miha

Miha 1

05.05.2010, 23:25

Multumesc Ina.

madi_marin

madi_marin 1

09.05.2010, 13:50

ina...multumesc pentru sfaturi..... o sa incerc , desi nu ma trage inima, mi+e sa nu dau kix din nou.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!