Salată de icre de crap cu griş

de ionix in Salate, 24 Noi 2010 | 46155 vizualizari

 

reţeta mamei...

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cu vârf cu icre
  • circa 200 ml ulei de măsline
  • circa 150 g griş
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 200 ml apă minerală
  • sare, piper
  • ceapă după gust -eu am pus 3 cepe mici
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de icre de crap cu griş:

Eu am avut parte de icre proaspete. Le-am îndepartat frumos pieliţa şi apoi le-am pus la borcan cu sare şi ulei deasupra. Le-am lăsat două zile şi apoi le-am preparat.


După cele două zile în care au stat la frigider, le punem să se scurgă bine pentru că au lăsat apă. după aceea le frecăm bine cu puţin cu puţin ulei (2-3 linguri din totalul de ulei).


Grişul îl fierbem mai mult până devine puţin mai tare, aveţi grijă să nu-l faceţi cu cocoloaşe. Grişul se dă la răcit.


După ce grişul s-a răcit, turnăm lingură cu lingură peste icre şi amestecăm întruna cu mixerul. grişul îl aternăm cu uleiu, apa minerală şi zeama de lămâie.


Trebuie să aveţi foarte multă răbdare şi să turnaţi puţin câte puţin pentru a nu se tăia.


La final adăugăm ceapa tocată foarte mărunt.


se serveşte rece.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

pentru că am avut foarte multe icre, restul icrelor le-am pus la congelator... asta după ce le-am spalat şi au stat puţin la sare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de icre de crap cu griş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

25.11.2010, 08:02

foarte bune eu le fac cu miez de paine

ionix 1

25.11.2010, 10:51

fetili, multumesc frumos pentru aprecieri

@MotanLaOale si Nadina... data viitoare incerc cu miez de paine... revin cu impesii si reteta

kukibella 1

02.05.2011, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Icre de crap cu ceapa