Salata de legume cu naut

de anca_rm in Salate, 9 Feb 2016 | 8681 vizualizari

 

O salata satioasa, aromata si rapida.
Eu am optat pentru legume facute al dente, dar se pot gati asa cum va plac.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1ardei
  • 200 gr naut fiert
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite ghimbir taiat marunt
  • 1 lingurita mustar cu boabe
  • 1/2 lingurite seminte chimen
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 ml apa sau fond de legume (supa )
  • 2 linguri ulei
  • seminte de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume cu naut:

Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita.


Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen. Lasam sa se caleasca cam 2 minute. Adaugam ceapa si mai lasam 1 minut. Punem pasta de rosii, mustarul boabe si sosul de soia. Cand da in clocot punem fondul de legume sau apa si morcovii. Daca doriti morcovi facuti bine atunci trebuie fie sa-I taiati mai marunt, fie sa ii lasati mai mult. Eu i-am lasat cam 5 minute.


Punem dovlecelul si ardeiul si lasam sa se inmoaie putin. Cand considerati ca legumele sunt facute asa cum doriti (atentie daca doriti sa fie facute bine atunci puneti un capac sau adaugati mai multa apa), adaugam nautul. Acesta va absorbi si el din sosul rezultat acolo. Condimentam dupa gust si servim cu seminte de floarea soarelul presarate deasupra si cu paine prajita.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit naut fiert acasa, dar se poate folosi naut din conserva. Daca doriti sa fierbeti nautul, acesta trebuie pus in apa pentru 12 ore apoi spalat usor si pus la fiert in apa cu sare si frunze de dafin.

2

Dovlecelul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi, dar se poate taia cubulete si va fi la fel de bun 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

09.02.2016, 20:47

Buna trebuie sa fie!

noiinbucatarie 1

10.02.2016, 20:18

pare apetisanta

laura_n 1

16.03.2016, 13:29

si mie tot al dente imi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Salata cu naut