Salata de orez prefiert

de Ina in Mancaruri de post, 2 Ian 2011 | 10462 vizualizari

 

Orezul prefiert este un orez integral de culoare galbuie, care pastreaza in el mult mai bine vitaminele, decat orezul obisnuit. Fierbe un pic mai greu decat orezul obisnuit, dar este mult mai gustos si nu se lipesc boabele intre ele.

 

INGREDIENTE

  • 200 g.  orez prefiert
  • 1morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 300 g. ciuperci
  • 80 g. masline fara samburi
  • delikat/ sare
  • piper
  • busuioc maruntit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de orez prefiert:

Punem orezul la fiert, in apa clocotita, cu putina sare. Cand e gata, scurgem surplusul de apa ( cum procedam la paste ).


Separat calim legumele feliate ( ceapa, morcovul, ardeiul ) in putin ulei. Adaugam ciupercile bucati si lasam sa fie bine cuprinse. Cand legumele sunt calite amestecam in acestea orezul si mai lasam pe foc 2-3 minute. Condimentam cu sare, piper si busuioc maruntit , apoi adaugam si maslinele .


Servim ca atare, in zilele de post, sau ca garnitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de orez prefiert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 20:01

miam miam vreau si eu

vanilla 1

04.01.2011, 11:48

foarte interesant decor!!

Ina 1

04.01.2011, 19:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciuperci la cuptor