Salata de paste, cu sunca si maioneza

de RODIMUR in Paste, 21 Oct 2018 | 9809 vizualizari

 

Pentru seară, am făcut o salată rapidă, ușoară și plăcută, cu ingrediente apreciate în casă. Am mâncat așa ceva în Franța, dar cu altfel de paste și mi s-a părut foarte bun și consistent. Cred că maioneza nu era preparată în casă și mai cred că în loc de smântână s-a folosit un iaurt gras. Oricum, a fost gustos și a meritat să încerc și eu această rețetă. Iată de ce am preparat și eu o astfel de salată...

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de paste făinoase (scoici)
  • 100 grame de șuncă
  • maioneză din: 2 gălbenușuri (unul fiert tare, celălalt crud, 1 linguriță de muștar, 30 ml de ulei de floarea soarelui)
  • 2 linguri de smântână
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste, cu sunca si maioneza:

Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată.

Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și se omogenizează.

Șunca se feliază și se taie în bucăți potrivite.

Pastele făinoase se fierb în apă clocotită cu sare și când sunt gata fierte, se strecoară și se clătesc în două-trei ape. 

Pastele se strecoară și o jumătate din cantitatea inițială se pune într-un bol pentru salată.

Se pune o jumătate din cantitatea de maioneză, se condimentează cu sare și piper și se adaugă o jumătate din cantitatea de șuncă.

Se pun și restul de ingrediente, în aceeași ordine și la urmă se adaugă zeama de la 1/2 lămâie. 

Se amestecă ușor ingredientele și salata poate fi servită imediat, sau după ce stă 15-20 minute în frigider.

TIPS-URI

1

Feliile de șuncă nu trebuie să fie groase.

2

Smântâna poate fi înlocuită cu un iaurt gras.

3

Vara este mai bună dacă se servește rece, după ce a stat în frigider 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste, cu sunca si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

22.10.2018, 21:26

Mulțumesc, Cristinuța!

dantes 1

23.10.2018, 12:37

Buna!

RODIMUR 1

23.10.2018, 13:04

Mulțumesc frumos, Dantes, pentru amabilitate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu carne tocata si cascaval