Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane

de Doralinda in Salate, 7 Mar 2013 | 4392 vizualizari

 

E o reteta folosita mai mult de revelion in Grecia, dar mi-a placut mult asa ca m-am gandit sa o fac! Se zice ca spanacul si rodia sunt purtatoare de noroc, dar si ca gust, e nemaipomenit, un dressing unic zic eu!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spanac proaspat
  • 6 rosii uscate (care au fost conservate in ulei)
  • 1 ceasca samburi de rodie
  • 1 sfert ceasca (ceai) ulei de masline
  • 1 lingura miere de albine
  • 3 linguri otet
  • 2 linguri de seminte(muguri) de pin
  • cateva foi de coriandru proaspat
  • 300 gr pui pane http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-pane-42913.html
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane:

Spalam spanacul si il lasam sa se scurga, nu il stoarcem ptr ca se vor strica foile!

Pentru sos, incepem cam asa: punem putin ulei intr-o craticioara, asteptam sa se incalzeasca apoi punem rosiile taiate bucatele, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam otetul si mierea, putina sare si piper, completam cu restul de ulei si punem si samburii de rodie, amestecam putin, lasam cca 2-3 minute sa se caleasca  la foc mic, dupa care punem frunzele de coriandru si luam de pe foc.

Asezam intr-o farfurie mare foile de spanac care le strangem putin in mana (ca si si cum mototolim o foaie), apoi punem sosul balsamic, lasand putin deoparte, asezam si pieptul de pui taiat felii si turnam deasupra la pui restul de sos.

TIPS-URI

1

E o salata care o putem servi seara in cazul in care avem grija de dieta noastra!

2

la salata se mai adauga si seminte (muguri) de pin, eu nu am avut,da un gust tare bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salată de primăvară - spanac, ridichi, ceapă verde, mărăr