Salata de vinete cu chimen

de Julie in Mancaruri de post, 12 Aug 2010 | 3692 vizualizari

 

Vinetele sunt un adevarat cocktail de vitamine si minerale. Ele reprezinta un aliment potrivit pentru zilele caniculare, deoarece au un continut in apa de 93%. Ne putem asadar potoli si foamea dar si setea!
Preparate termic vinetele isi pastreaza aproape toate proprietatile nutritive.
Un sfat al nutritionistilor : nu consumati niciodata vinetele insuficient coapte, deoarece contin o substanta otravitoare, numita solanina. Alegeti vinetele tari, grele ,cu coaja neteda si bine coapte.
"Caviarul saracului"- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete, de la Jamie Oliver. De ce oare? Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara, nu avem nevoie decat de o pereche de vinete...in rest tot ce ne trebuie gasim prin camara...

 

INGREDIENTE

  •  2 vinete,
  • 1 pahar cu ulei,
  • 1 lingurita chimen macinat,
  •  sare, piper si ceapa dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu chimen:

Vinetele coapte ,la gratar, in cuptor sau direct pe flacara, se curata de coaja si se scurg bine de zeama,apoi se toaca marunt - preferabil ,cu un cutit din lemn.

Se pun intr-un bol si se amesteca cu chimen, sare, piper si ceapa tocata foarte marunt. Toate acestea se pun in functie de gustul fiecaruia.

Folosind o lingura din lemn si amestecand continuu, se adauga uleiul in fir subtire.



Putem servi salata de vinete pe felii de rosii.

Este o reteta perfecta si pentru o zi de post.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Corinuta 1

14.08.2010, 00:31

Ce mumos le-ai aranjat!

Julie 1

14.08.2010, 12:46

Merci, Corina!

yafa 1

17.08.2010, 00:13

Super arata, pozele sunt minunate, iar salata asa ma face sa-mi aduc aminte de vacantele din Magreb. O bunatate, stii poti incerca amestecate si cu ton

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post: salata de cruditati si couscous (2 persoane)