Cornulete de post cu rahat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 17 Aug 2014 | 10929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala sau sifon
  • cca 300 gr. rahat
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 100 gr. zahar tos
  • cca 200 gr. zahar pudra
  • cca 500 gr. faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu rahat:

Zdrobim drojdia intre degete, o punem intr-un vas incapator, presaram un praf de sare so 1 lingura zahar tos, amestecam sa se lichefieze drojdia. Pumem uleiul peste drojdie,apoi apa minerala sau sifonul si la final faina.


Framantam, obtinem un aluat elastic si gras,pe care-l vom lasa pentru cel putin 30minute la dospit in loc ferit de curenti.


Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu sucitoarea pe masa de lucru, il impartim in 8, asezam la baza fiecarei bucati de aluat cate o bucata de rahat de marimea dorita, apoi rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la copt in cuptorul preincalzit, la 175 mgrade si coacem cornuletele timp de 25 minute pana se rumenesc frumos.


Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra, le lasam la racorit si apoi servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Luckycake 1

18.08.2014, 12:43

cred ca sunt tare bune

elucubratiiculinare 1

18.08.2014, 15:30

perfecte

Panacris 1

18.08.2014, 20:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!