Sarmalele padurarului (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 13 Mar 2017 | 2965 vizualizari

 

La fel ca si la ciorba padurarului, ingredientele de baza vin din padure, de aici si denumirea pe care i-am dat-o retetei. Datorita frunzelor de podbal, sunt niste sarmale foarte usor de digerat. Bune tare. Un amanunt ar fi ca se fac mici atat cat sa incapa in gura. Le mananci ca pe niste seminte pentru ca se duc rapid. 

 

INGREDIENTE

  • frunze de podbal
  • Pentru umplutura:
  • un castron urzici spalate in mai multe ape si oparite, eu am avut congelate
  • ciuperci de padure de care aveti, eu am avut hribi si ghebe
  • 1 morcov mare dat prin razatoare
  • 1 bucata telina data prin razatoare
  • 1 cana varza tocata marunt
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingura pasta tomate
  • marar tocat
  • 500 gr ceapa tocata marunt
  • 2 tije praz tocate marunt
  • 500 pasat spalat in mai multe ape
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca ulei pentru umplutura
  • sare
  • piper
  • Pentru asezat la baza oalei:
  • 2 linguri ulei
  • tije de marar
  • crengute cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalele padurarului (de post):


Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs.


Daca aveti frunze puse la borcan cum am avut eu, sariti peste acest pas. Doar trebuie trecute sub jetul de apa si lasate 20 minute in apa, la desarat. Reteta o gasiti aici cum se conserva frunzele de podbal, la fel ca si cea de loboda.


Intr-o oala incapatoare, punem uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa si prazul, le calim un pic, adaugam pasta de rosii si ardei, amestecam si mai lasam 1 minut, oprim flacara si lasam sa racoreasca. Intr-un castron incapator, adaugam toate ingredientele ramase, adaugam compozitia din oala cu ceapa si praz. Asezonam cu sare si piper. Umplutura e gata!


Formam sarmalele, le asezam in oala tapetata cu tije de marar si o crenguta de cimbru, turnam cescuta de ulei. Continuam sa formam sarmalele, pana terminam compozitia, acoperim cu o crenguta de cimbru, acoperim cu frunze de podbal sau varza si turnam apa clocotita, atat cat sa le acopere.


Lasam pentru 2 ore la foc mic. Se servesc atat calde, cat si reci, alaturi de ardei sau ceapa. Eu am avut ardei iuti copti la borcan. Reteta o gasiti aici!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca sarmalele sa iasa usor coapte, puteti sa introduceti inca o jumatate de ora la cuptor.

2

Se pot servi, daca va place, cu un sos de ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalele padurarului (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

14.03.2017, 11:43

Ce-as manca si eu o portie!

dantes 1

14.03.2017, 14:05

Bune!

Corinuta 1

17.03.2017, 09:13

Și eu vreau !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale speciale