Salata delicioasa si usoara de andive

de klausenburger_adica Lacrima in Salate, 19 Feb 2012 | 3754 vizualizari

 

Asociez mult andivele cu Roma antica, desi, sursele indica anul 1850, prin Bruxelles ca data a nasterii cicorii pe care o gasim noi in magazine, si care se numeste chiar asa: "cicoare de Bruxelles".
Si pentru ca asociez mult andivele cu Roma antica, fie si ca pe un exercitiu de imaginatie, rezultatul e un repertoriu de retete solare, calde (fara a fi incalzite la foc), mustoase de gust si prietene cu orice dieta - apropo de doamnele si domnisoarele care au de-a face cu dietele de orice fel.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr andive proaspete
  • 200 gr miez de nuca intreg
  • 2 portocale
  • Pentru salsa:
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de aceto balsamico  
  • 4 linguri de ulei din samburi de struguri
  • 1 praf de ghimbir
  • 1 praf de sare (dupa gust)
  • un praf de nucsoara
  • 1 praf de cardamom (optional)

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata delicioasa si usoara de andive:

1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;


2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.


 

TIPS-URI

1

 Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata delicioasa si usoara de andive" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

iri_iri 1

19.02.2012, 19:56

klausenburger_adica Lacrima 1

19.02.2012, 23:07

multumesc pentru aprecieri

irena 1

21.03.2012, 09:56

Apetisant !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Salata de andive