Salata Nicoise

de mihaelar63 in Salate, 8 Oct 2016 | 5928 vizualizari

 

 Prima data am vazut aceasta salata la chef Jaques Pepin - Cel care a facut emisiuni TV cu Julia Child . Eram in cautarea unei salate echilibrate si hranitoare care sa o pot servi invitatilor la iesire la gradina . Salata Nicoise a fost un mare succes . Ultimele doua portii , le pandeam care sa mai servim  . Din politete am pus  putina pentru mine  si am mai lasat sa fie savurata de inca doi musafiri !!!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 5 oua
  • 2 salate verzi
  • 2 conserve ton in saramura
  • 12 buc file de ansoa
  • 200 gr fasole verde fideluta [ congelata]
  • 200 gr masline verzi -fara samburi
  • 200 gr ridichi rosii
  • 400 gr rosii cherry
  • ardei gras-[ am uitat sa pun :D ]
  • sare

Dressing:

  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura cimbru verde maruntit
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Nicoise:

  1. Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare  .
  2. Scurgeti cartofii de apa si-i curatati . Taiati-i rondele .
  3. Fierbeti ouale in apa cu sare . Curatati ouale de coaja si le taiati sferturi .
  4. Fierbeti cateva minute fasolea verde .Scurgeti de apa si clatiti cu apa rece - astfel isi va pastra o culoare verde -viu .
  5. Spalati salata verde si o lasati sa se zvante . Spalati rosiile si ridichile .
  6. Scurgeti tonul de saramura .
  7. Spalati ceapa verde si o maruntiti.
  8. Intr-un borcan introduceti ingredientele pentru dressing.Infiletati capacul si scuturati energic pentru omogenizare .Gustati si mai sarati sau piparati daca este nevoie .
  9. Pe un platou mare montati salata . Incepeti cu salata verde [ pe care o rupeti cu mana fasii mai mici  ] . Continuati cu cartofii , fasolea verde , tonul , maslinele si ansoa . La sfarsit adugati dressingul.
  10. Decorati cu ridichi , rosii si sferturi de oua fierte .
  11.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Scurgeti fasolea verde de apa in care a fiert si clatiti cu apa rece - astfel isi va pastra o culoare verde-viu .

2

Intr-un borcan introduceti ingredientele pentru dressing.Infiletati capacul si scuturati energic pentru omogenizare -truc Jamie Oliver .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:13

Anca este o salata,, clasica '' Ce nu o aveam in palmares

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:14

Asa este Rocsi nu mori de foame cu ea ))

Ancutsa 1

18.01.2018, 12:54

Preferata mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata nicoise