Salata Nicoise

de mihaelar63 in Salate, 8 Oct 2016 | 915 vizualizari

 

 Prima data am vazut aceasta salata la chef Jaques Pepin - Cel care a facut emisiuni TV cu Julia Child . Eram in cautarea unei salate echilibrate si hranitoare care sa o pot servi invitatilor la iesire la gradina . Salata Nicoise a fost un mare succes . Ultimele doua portii , le pandeam care sa mai servim  . Din politete am pus  putina pentru mine  si am mai lasat sa fie savurata de inca doi musafiri !!!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 5 oua
  • 2 salate verzi
  • 2 conserve ton in saramura
  • 12 buc file de ansoa
  • 200 gr fasole verde fideluta [ congelata]
  • 200 gr masline verzi -fara samburi
  • 200 gr ridichi rosii
  • 400 gr rosii cherry
  • ardei gras-[ am uitat sa pun :D ]
  • sare

Dressing:

  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura cimbru verde maruntit
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Nicoise:

  1. Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare  .
  2. Scurgeti cartofii de apa si-i curatati . Taiati-i rondele .
  3. Fierbeti ouale in apa cu sare . Curatati ouale de coaja si le taiati sferturi .
  4. Fierbeti cateva minute fasolea verde .Scurgeti de apa si clatiti cu apa rece - astfel isi va pastra o culoare verde -viu .
  5. Spalati salata verde si o lasati sa se zvante . Spalati rosiile si ridichile .
  6. Scurgeti tonul de saramura .
  7. Spalati ceapa verde si o maruntiti.
  8. Intr-un borcan introduceti ingredientele pentru dressing.Infiletati capacul si scuturati energic pentru omogenizare .Gustati si mai sarati sau piparati daca este nevoie .
  9. Pe un platou mare montati salata . Incepeti cu salata verde [ pe care o rupeti cu mana fasii mai mici  ] . Continuati cu cartofii , fasolea verde , tonul , maslinele si ansoa . La sfarsit adugati dressingul.
  10. Decorati cu ridichi , rosii si sferturi de oua fierte .
  11.    Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Scurgeti fasolea verde de apa in care a fiert si clatiti cu apa rece - astfel isi va pastra o culoare verde-viu .

2

Intr-un borcan introduceti ingredientele pentru dressing.Infiletati capacul si scuturati energic pentru omogenizare -truc Jamie Oliver .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

anca_rm 1

10.10.2016, 09:17

cesalata satioasa si gustoasa ,

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:13

Anca este o salata,, clasica '' Ce nu o aveam in palmares

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:14

Asa este Rocsi nu mori de foame cu ea ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!