Salata Nicoise

de mihaelar63 in Salate, 8 Oct 2016 | 1281 vizualizari

 

 Prima data am vazut aceasta salata la chef Jaques Pepin - Cel care a facut emisiuni TV cu Julia Child . Eram in cautarea unei salate echilibrate si hranitoare care sa o pot servi invitatilor la iesire la gradina . Salata Nicoise a fost un mare succes . Ultimele doua portii , le pandeam care sa mai servim  . Din politete am pus  putina pentru mine  si am mai lasat sa fie savurata de inca doi musafiri !!!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 5 oua
  • 2 salate verzi
  • 2 conserve ton in saramura
  • 12 buc file de ansoa
  • 200 gr fasole verde fideluta [ congelata]
  • 200 gr masline verzi -fara samburi
  • 200 gr ridichi rosii
  • 400 gr rosii cherry
  • ardei gras-[ am uitat sa pun :D ]
  • sare

Dressing:

  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura cimbru verde maruntit
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Nicoise:


  1. Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare .

  2. Scurgeti cartofii de apa si-i curatati . Taiati-i rondele .

  3. Fierbeti ouale in apa cu sare . Curatati ouale de coaja si le taiati sferturi .

  4. Fierbeti cateva minute fasolea verde .Scurgeti de apa si clatiti cu apa rece - astfel isi va pastra o culoare verde -viu .

  5. Spalati salata verde si o lasati sa se zvante . Spalati rosiile si ridichile .

  6. Scurgeti tonul de saramura .

  7. Spalati ceapa verde si o maruntiti.

  8. Intr-un borcan introduceti ingredientele pentru dressing.Infiletati capacul si scuturati energic pentru omogenizare .Gustati si mai sarati sau piparati daca este nevoie .

  9. Pe un platou mare montati salata . Incepeti cu salata verde [ pe care o rupeti cu mana fasii mai mici ] . Continuati cu cartofii , fasolea verde , tonul , maslinele si ansoa . La sfarsit adugati dressingul.

  10. Decorati cu ridichi , rosii si sferturi de oua fierte .

  11. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Scurgeti fasolea verde de apa in care a fiert si clatiti cu apa rece - astfel isi va pastra o culoare verde-viu .

2

Intr-un borcan introduceti ingredientele pentru dressing.Infiletati capacul si scuturati energic pentru omogenizare -truc Jamie Oliver .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

anca_rm 1

10.10.2016, 09:17

cesalata satioasa si gustoasa ,

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:13

Anca este o salata,, clasica '' Ce nu o aveam in palmares

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:14

Asa este Rocsi nu mori de foame cu ea ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salata nicoise