Salata taraneasca de legume pentru iarna

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 29 Sep 2015 | 2939 vizualizari

 

Pana acum bagam muraturii clasici, taranesti, dar de anul trecut am descoperit aceasta reteta foarte buna. Daca muraturii zaceau pana vara pe balcon, ei bine salata aproape ca nici n-a apucat iarna, atat de buna a fost, mai ales servita la fasole. A mai ramas un borcan, pe care nu ne-am indurat sa-l mai mancam si l-am servit abia toamna asta, fiind in stare perfecta.

 

INGREDIENTE

  • Amestec de legume:
  • 1 kg castraveti;
  • 1 kg morcovi;
  • 1 kg ardei rosii (gras, kapia, gogosar);
  • 4 kg gogonele;
  • 6 cepe (350 g);
  • o varza alba (850 g);
  • o varza rosie (1,9 kg);
  • doua conopide (1,5 kg);
  • sfecla rosie (650 g);
  • un buchet mare de frunze de telina (80 g);
  • sare grunjoasa.
  • Amestec lichid:
  • 1 l otet de Topoloveni;
  • 1 l apa;
  • 28 linguri zahar;
  • 6 linguri sare grunjoasa.
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata taraneasca de legume pentru iarna:

Castravetii se spala, li se indeparteaza capetele, se taie in jumatati, apoi se feliaza.


Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele, partea groasa taindu-se si pe jumatate.


Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie felii lunguiete si un pic late.


Gogonelele se spala, li se indeparteaza codita, se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate se taie in 3-4 parti si se feliaza.


Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.


Varza se spala si se taie fideluta.


Conopidele se spala si buchetelele se rup in bucati cat mai mici.


Sfecla rosie se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mici, la fel ca gogonelele.


Telina se spala si se taie marunt.


Toate aceste legume se pun intr-un vas mare, se presara cu putina sare si se amesteca, lasandu-se pana a doua zi.


Se pregateste amestecul lichid, fierband toate ingredientele si lasandu-se sa se raceasca.


Dupa aceea, legumele se scurg, se aseaza in borcane de 800 g cu putina zeama (circa un sfert din borcan) si se completeaza cu amestecul lichid. Se pun capacele la borcane si se mai fierb circa 30 de minute pe baie de abur. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva.


Salata se poate servi dupa aproximativ o saptamana.


 

TIPS-URI

1

Legumele nu trebuie sa fie neaparat aceleasi sau in aceeasi cantitate ca cea descrisa in reteta, trebuie respectata doar reteta compozitiei lichide: 1/2 l otet, 1/2 l apa, 14 linguri zahar, 3 linguri sare grunjoasa. In cazul in care nu va ajunge compozitia lichida pentru legumele pe care le aveti, se mai prepara alta compozitie. Insa, precizez ca mie mi-au intrat fix cantitatile prezentate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata taraneasca de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Andreea Caroline 1

30.09.2015, 15:08

Rocsi 1

30.09.2015, 19:57

mihaelar63 1

01.10.2015, 03:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura (de vara)