Salau bonne-famme

de ianculubita in Salau, 29 Mai 2011 | 4498 vizualizari

 

A intrebat o fata pe fb cum se face aceasta reteta,Radu a raspuns,mi s-a parut interesanta si am facut-o;am ramas total dezamagita,nu de reteta,este grozava si va recomand;am ramas dezamagita de produsele pe care le cumparam;din comoditate,nu am luat salau proaspat sa-i scot eu fileul,am luat file congelat;l-am lasat sa se decongeleze,nu se mai termina lasand apa iar la prajit,pur si simplu s-a topit;va prezint reteta,salaul nu se vede si nu va recomand sa cumparati asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 6fileuri de salau
  • 500ml supa de peste(eu am pus de legume)
  • 150ml.vin alb
  • 300ml smantana lichida
  • 100g unt
  • 10linguri faina
  • 300g ciuperci
  • 1/2lingurita nucsoara(se poate si mai mult)
  • 1frunza de dafin
  • 1ceapa
  • 1leg.patrunjel
  • 100ml.ulei+100g unt pentru prajit
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau bonne-famme:

Ceapa,patrunjelul,taiate marunt si amestecate;

in vasul de yena,uns cu unt,pui patrunjelul si lasi deoparte;

pe o farfurie pui 7linguri de faina(se poate si mai putin),sare,piper,amesteci,dai pestele prin ea si-l pui la prajit in ulei amestecat cu unt,apoi il scoti pe servetele;

intr-un vas topesti 100g unt,adaugi 3linguri faina,amesteci,subtiezi cu supa,adaugi vinul,frunza de dafin,nucsoara,ciupercile feliate si lasi sa fiarba 6-8min dupa care adaugi smantana,condimentezi dupa gust si rastorni peste pestele din vasul de yena;

dai la cuptor 20min.apoi servesti cu cartofi natur si patrunjel deasupra;

pofta buna!este delicios

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bonne-famme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Salau bonne-famme-0
Salau bonne-famme-1
Salau bonne-famme-2
Salau bonne-famme-3

COMENTARII (14)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

30.05.2011, 09:30

ionela2682

ionela2682 1

30.05.2011, 09:31

Bun trebuie sa fie! imi plac solnitele tale ...frumoase mai sunt!

mamaieelena

mamaieelena 1

02.06.2011, 23:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!