Salau bonne-famme

de ianculubita in Salau, 29 Mai 2011 | 5170 vizualizari

 

A intrebat o fata pe fb cum se face aceasta reteta,Radu a raspuns,mi s-a parut interesanta si am facut-o;am ramas total dezamagita,nu de reteta,este grozava si va recomand;am ramas dezamagita de produsele pe care le cumparam;din comoditate,nu am luat salau proaspat sa-i scot eu fileul,am luat file congelat;l-am lasat sa se decongeleze,nu se mai termina lasand apa iar la prajit,pur si simplu s-a topit;va prezint reteta,salaul nu se vede si nu va recomand sa cumparati asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 6fileuri de salau
  • 500ml supa de peste(eu am pus de legume)
  • 150ml.vin alb
  • 300ml smantana lichida
  • 100g unt
  • 10linguri faina
  • 300g ciuperci
  • 1/2lingurita nucsoara(se poate si mai mult)
  • 1frunza de dafin
  • 1ceapa
  • 1leg.patrunjel
  • 100ml.ulei+100g unt pentru prajit
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau bonne-famme:

Ceapa,patrunjelul,taiate marunt si amestecate;


in vasul de yena,uns cu unt,pui patrunjelul si lasi deoparte;


pe o farfurie pui 7linguri de faina(se poate si mai putin),sare,piper,amesteci,dai pestele prin ea si-l pui la prajit in ulei amestecat cu unt,apoi il scoti pe servetele;


intr-un vas topesti 100g unt,adaugi 3linguri faina,amesteci,subtiezi cu supa,adaugi vinul,frunza de dafin,nucsoara,ciupercile feliate si lasi sa fiarba 6-8min dupa care adaugi smantana,condimentezi dupa gust si rastorni peste pestele din vasul de yena;


dai la cuptor 20min.apoi servesti cu cartofi natur si patrunjel deasupra;


pofta buna!este delicios

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bonne-famme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

divainbucatarie 1

30.05.2011, 09:30

ionela2682 1

30.05.2011, 09:31

Bun trebuie sa fie! imi plac solnitele tale ...frumoase mai sunt!

mamaieelena 1

02.06.2011, 23:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede, cu rahat