Saleuri cu untura și smantana

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2016 | 4075 vizualizari

 

În duminica sfântă de Crăciun, Adi Hădean http://www.adihadean.ro/și EuropaFmhttp://www.europafm.ro/, în emisiunea Medium Rare, mi-au adus aminte de cele mai bune saleuri făcute acasă, în copilărie, daaa, alături de mama, cu untură și smântână ;) Repejor am notat rețeta pe un bon de motorină, că eram în mașină în drum spre țară :D și acum le-a venit rândul. Simple și tare gustoase! Delicioase și savuroase, aceste Bunatati pentru colindatori, mai ales acompaniate de o palinca sau un vin ;) La multi  ani dragi Bucătărași, oriunde v-ați afla! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1000 g făină albă 
  • 400 g untură de porc 
  • 2 bucăți ouă
  • 20 g drojdie proaspătă 
  • cca. 250 g smântână 
  • 1 lingură sare de mare 
  • Pentru topping:
  • 1 bucată ou 
  • cașcaval sau brânză grasă de oaie
  • semințe de chimen
  • mix de semințe (susan, dovleac, floarea soarelui, mac, in).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu untura și smantana:

Făina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi, se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin lapte călduț și sare. Se frământă ușor, împreună cu smântâna, pâna se obține un aluat omogen ce se ia de pe mâini. ( Aici, recunosc că m-a ajutat Thor, robotul din dotare!) .


Atenție, aluatul nu se lasă la dospit. Se întinde o foaie de cca. un deget grosime, se taie fâșii mai lungi sau mai scurte după preferința fiecăruia, apoi se ung cu ou bătut, se presară cașcaval/brânză rasă și semințe după gustul fiecăruia.


Saleurile se transferă într-o tavă tapetă cu foaie de pergament, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute, la 180 grade C. Simplu, bun ca și la țară. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu untura și smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

31.12.2016, 22:14

Numai bune de rontait!

Rocsi 1

01.01.2017, 22:37

Sunt grozave! Mie tare imi mai plac saratelele.

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:21

La multi ani !!! Merg si la bere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Saleuri de casa cu branza de burduf