Sangeroasa Maricica

de Mutulica in Cocktail, 28 Mai 2016 | 755 vizualizari

 

In tineretea mea imi placea mult sa beau Bloody Mary si din cauza ca restaurantele decente din Fetesti nu aveau suc de rosii, am ajuns sa beau intr-o bomba din Piata Centrala a orasului, aflata intr-un loc numit Lipscani - o ulita inghesuita care era pentru fetestenii anilor 90  la fel de animata ca strada cu acelasi nume din Bucuresti.

 

INGREDIENTE

  • 50 ml tuica
  • 100ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • o frunza de patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangeroasa Maricica:

De ceva vreme trec printr-o criza fara sfarsit si nu imi mai permit sa merg nici pe Lipscanii Fetestiului, asa ca va prezint noua mea bautura preferata, in care am pastrat ce era mai bun la vechea mea placere: sucul de rosii, la care am adaugat tuica din productie proprie, putina sare, putin piper de pe varful degetelor si o frunza de patrunjel tocata marunt pentru ca am auzit ca tine de foame.


Haideti sa bem in amintirea uneia din multele mele ratari!


Am avut odata o sefa care a observat ca incepeam sa tremur cand era nesimtita si a facut din asta un hobby, ba chiar le spunea in soapta noilor veniti: - Fii atent(a) ce tremura asta acum...


Anii au trecut si la un moment dat am ramas singuri in birou. A inchis usa, habar n-am avut de ce, iar eu i-am spus ca o sa se umple de barfe. Pe urma m-au intrebat tot felul de curiosi daca sefa mi se parea chiar atat de urata desi eu nu am spus nimic nici macar nevestei !!!...


Au mai trecut niste ani, sefa mea a plecat din sistem si la un moment dat a ajuns la o firma care crestea ca Zmeul din povestile cu mafioti. Patronul ma simpatiza, dorea de multa vreme sa vin la el, insa nu doar sangele de ceferist m-a facut sa refuz. Calvarul pe care preferam sa il suport in loc sa ma mut la o firma de succes avea nevoie de un motiv serios, asa ca fosta mea sefa s-a gandit ca refuz din cauza ei: Costel, sa stii ca m-am schimbat! Cand am inchis usa biroului nu eram atrasa de tine, dar se faceau presiuni asupra mea sa aduc pe altcineva in locul tau si am sperat ca ai sa sari pe mine, iar eu aveam de gand sa tip... Bine, eu vroiam sa tip indiferent ce ai fi facut tu, dar a batut intentionat la usa, ca sa ma impiedice, patronul care te vrea la el!...


Stiam deja ca niciun coleg de-al meu nu avea sange de ceferist, ca soarta mea era hotarata, caci mi se pregatea o concediere cat mai urata posibil, aveam alte motive personale, dar nu pot sa nu ma gandesc acum ca am ratat niste ani din viata din cauza unui patron care mi-a vrut binele...



Chiar si asa, nu pot sa nu ma intreb de ce unii isi inchipuie ca se pot schimba, se declara cu totul alti oameni si nu inteleg ca tacerea poate salva aparentele?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sangeroasa Maricica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Mutulica 1

29.05.2016, 10:23

Saru-mana , Simona!

mihaelar63 1

31.05.2016, 23:35

Un unchi de al meu avea o reteta reinventata Adica pita cu unsoare pe deasupra cu pasta de rosii si ceapa verde taiata . Obligatoriu insotita inainte si dupa de un paharel de tarie Noi copii renuntam la partea lichida si ne parea cel mai bun sandvici de pe lume . Parizerul era pe cartela
P.S.- .... asa , lasa povestea , dar mai pe scurt ,. Se dezechilibreaza centrul de greutate culinar al esentei ) .

Mutulica 1

01.06.2016, 07:01

saru-mana. Mihaela, mersi mult pentru sfat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cocktail cu piersici, inghetata si ceai de fructe