Sangria

de yammy in Bauturi, 1 Dec 2009 | 1588 vizualizari

 

Sangria este o bautura originara din Spania, facuta in principal din: vin rosu, fructe, miere sau indulcitor si foarte putin cognac sau brandy. Sangria este o bautura plina de vitamine, care se cere sa fie consumata rece. Te va face sa iti schimbi starea de spirit si iti va oferi energie cat pentru o escapada oriunde este soare si veselie, hotarata bineinteles in ultima clipa. Daca vrei o sangria mai slaba pui mai multe cuburi de gheata, daca vrei o sangria mai tare adaugi cognac.

 

INGREDIENTE

  •  2 l vin rosu (de Rioja sau orice vin rosu dulce si aromat 
  •  7-8 linguri zahar 
  •  3 lamai 
  •  4 portocale 
  •  2 piersici 
  •  2 pere 
  •  o ramura scortisoara 
  •  1/4 l apa minerala 
  •  50 ml brandy (sau cognac) 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangria:

Vinul rece se pune intr-un recipient (carafa mare de sticla). Se adauga zaharul, lamiile si portocalele taiate felii, scortisoara, piersicile si perele curatate de coaja si taiate bucati mar; 

Cine doreste, poate pune si brandy sau cognac. Se amesteca si se da la frigider sa se raceasca bine; 

Se pune apa minerala inainte de servire si se serveste in pahare mari de vin, cu gheata in ele. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sangria" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!