Saramura de caras

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 17 Iun 2011 | 5660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caras
  • sare, piper si chili dupa gust
  • cimbru proaspat
  • o capatana de usturoi
  • 7-8 ardei iuti
  • (faina sau malai daca prajim pestele anterior)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de caras:

Curatam si spalam pestele. Il condimentam si il punem la cuptor, avand grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. (Daca il prajim in ulei, fiecare bucata de peste  o trecem prin faina/malai si o punem la prajit in tigaie)

 Feliem usturoiul si ardeiul iute si le punem la fiert intr-un litru de apa impreuna cu cimbrul, sarea si piperul/chili.  Cand saramura a dat in clocot adaugam pestele (prajit sau copt intre timp) si fierbem in continuare la foc mic pentru inca aproximativ 10 minute. 

Se serveste cu mamaliguta si cu un mujdei zdravan de usturoi! :)

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Saramura de caras-0
Saramura de caras-1
Saramura de caras-2
Saramura de caras-3

COMENTARII (41)

pompierulpescar

pompierulpescar 1

28.08.2011, 07:22

Ghilimelele le-am pus deoarece nu am schimbat pareri tete a tete.Ozi buna

DIANA B

DIANA B 1

28.08.2011, 11:15

@pompierulpescar , carcotasule

portiadelumina

portiadelumina 1

19.12.2012, 08:05

Ce bine arată, ce gust minunat trebuie să fi avut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!