Saramura de chefal

de tammar in Peste, 20 Sep 2013 | 3548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 chefali
  • ardei iute
  • zeama de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • Saramura:
  • 2 L apa
  • foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe
  • otet
  • 5 linguri pasta de tomatte
  • Mujdei:
  • 8 catei usturoi
  • ulei
  • 2 rosii maricele
  • 1 legatura patrunjel
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de chefal:

Se curata chefalii si se taie coada si capetele,se presara sare, se coc pe gratar pe ambele parti, cand i-am copt pe toti se scot de pe gratar si se stropesc cu zeama de lamaie, se presara peste ei usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat feliute. Separat intr-o oala se fierbe apa cu boabele de piper, foi de bafin, cimbru,pasta de tomate si 1/2 lingurite sare si otet dupa gust.

Dupa ce saramura a fiert bine se rastoarna peste peste , punem niste patrunjel deasupra, daca e nevoie si il acoperim timp de 10 /15 minute.  

Curatam usturoiul, prasaram sare, il zdrobim , apoi se freaca bine cu o lingura de lemn,precum maioneza,turnam din cand in cand un pic de ulei, cand s-a ingrosat si este legat bine adaugam rosiile taiate cubulete mici,patrunjelul taiat marunt si zeama de la o lamaie. 

 

COMENTARII (16)

housy

housy 1

21.09.2013, 00:02

mi-e pofta

tammar

tammar 1

21.09.2013, 00:09

te servesc cu ce-a mai mare placere

_Alina_

_Alina_ 1

21.09.2013, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!