Saramura de crap la gratar

de Sim0na in Crap / Caras, 12 Sep 2012 | 4258 vizualizari

 

Acest gratar a fost facut in mini-vacanta pe care am petrecut-o la Agapia. Bucatarii sefi au fost baietii (doar ei se pricep cel mai bine la invartit carnea pe gratar)... noi doar cu munca de jos :))
Va rugam sa ne iertati gratarul improvizat, dar de cca 6 luni de cand a fost cumparat, nu s-a incumetat nimeni sa il ansambleze... avand o sacosa de suruburi si o cutie de bete si fiare! :))

 

INGREDIENTE

  • 1 crap marisor (cca 2 kg)
  • 3 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei capia
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare mare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap la gratar:

Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din abundenta si l-am lasat sa se odihneasca.

Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins. Patrunjelul l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa. Cand rosiile si ardeii s-au copt le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Cepei i-am indepartat prima foaie (cea arsa) si am tocat-o si pe ea marunt. Toate legumele le-am adaugat peste patrunjelul tocat.

Cat am pregatit saramura, pestele era deja pe gratar.. fiind invartit cu mare grija de specialistul in gratare :)

Cand pestele a fost gata l-am adaugat peste legume si l-am lasat cateva minute sa se amestece aromele.

O bunatate!!!!

Langa peste, noi am mai avut niste cabanosi, pe care i-am servit cu cartofi copti cu unt si dovlecel pe gratar (un pic cam ars, dar bun).

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lau 1

13.09.2012, 14:56

adry88 1

13.09.2012, 17:06

mihasara 1

19.10.2012, 10:16

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!