Saramura de peste

de raus in Peste, 21 Noi 2010 | 4620 vizualizari

 

Se folosesc mai multe feluri de peste.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 carasi mari
  • 2-3 marlitze(stiuci mici)                                                                                  
  • 2-3 fileuri de novac                                                                                        
  • 2 capatzani de usturoi                                                                                    
  • 3 ardei iutzi                                                                                              
  • 1crengutza de cimbru                                                                                      
  • 2 capatzani de usturoi                                                                                     
  • 300 ml.suc de rosii                                                                                         
  • sare,piper                         
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele se curata,se spala dar nu se sareaza si se lasa la scurs.Se incinge plita sau un disc cu picioare si se presara sare grunjoasa.Cand plita frige foarte tare,se aseaza pestele si se frige pe ambele parti.Separat se fierbe apa(cam 2 litri) cu cimbrul si ardeii.Cand a clocotit,se adauga usturoiul si sucul de rosii.Cand e gata,pestele se desprinde usor de pe plita si se aseaza intr-o cratitza si se adauga zeama.Se mai pune o data la un clocot scurt si mai adaugam piperul daca mai e nevoie.Se serveste cu mamaliguta, ardei iute si mujdei de usturoi cu rozmarin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadina73 1

22.11.2010, 11:03

dau la schimb cu saramura de crap ce zici?

raus 1

22.11.2010, 15:58

daca e crap de dunare...cum sa nu...stiuca e prinsa de mine la dunare,iar carasul si novacul... de la piatza

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 07:54

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste