Saramura de peste

de raus in Peste, 21 Noi 2010 | 4755 vizualizari

 

Se folosesc mai multe feluri de peste.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 carasi mari
  • 2-3 marlitze(stiuci mici)                                                                                  
  • 2-3 fileuri de novac                                                                                        
  • 2 capatzani de usturoi                                                                                    
  • 3 ardei iutzi                                                                                              
  • 1crengutza de cimbru                                                                                      
  • 2 capatzani de usturoi                                                                                     
  • 300 ml.suc de rosii                                                                                         
  • sare,piper                         
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele se curata,se spala dar nu se sareaza si se lasa la scurs.Se incinge plita sau un disc cu picioare si se presara sare grunjoasa.Cand plita frige foarte tare,se aseaza pestele si se frige pe ambele parti.Separat se fierbe apa(cam 2 litri) cu cimbrul si ardeii.Cand a clocotit,se adauga usturoiul si sucul de rosii.Cand e gata,pestele se desprinde usor de pe plita si se aseaza intr-o cratitza si se adauga zeama.Se mai pune o data la un clocot scurt si mai adaugam piperul daca mai e nevoie.Se serveste cu mamaliguta, ardei iute si mujdei de usturoi cu rozmarin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadina73 1

22.11.2010, 11:03

dau la schimb cu saramura de crap ce zici?

raus 1

22.11.2010, 15:58

daca e crap de dunare...cum sa nu...stiuca e prinsa de mine la dunare,iar carasul si novacul... de la piatza

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 07:54

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort Raffaello

ieri la 19:45

Pâine împletită, cu semințe

de RODIMUR 5

ieri la 14:15

Empanadas cu carne amestec si ciuperci

de Rocsi 9

ieri la 11:05

RETETA RECOMANDATA
Saramură de caras