Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează.
Solzii nu se curăţă.
Se sărează şi se lasă circa 20 minute.
Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi.
Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să prindă miros de grătar" :).
Saramura
Într-un vas se pune circa 1 L la fiert. Se adaugă sare, piper, ardei iute şi puţin oţet. După ce au fiert bine, se adaugă mujdeiul de usturoi (sau usturoi mărunţit). La final se pune peştele în saramură (peştele să nu fie rece) şi se fierbe la foc potrivit timp de 15-20 minute. Se presară de preferinţă leuştean, în lipsa acestuia...merge şi pătrunjelul :).
Poftă bună!
1
Prefer să pun mujdei deoarece saramura capată astfel un aspect mai plăcut...aşa-mi place :).
2
Se serveşte cu mămăliguţă caldă. Hai fie...şi-un păhărel (sau borcănel :D) de vin alb!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro
21
APR
2018 |
![]() |