Saramură nature de ştiucă & Mămăligă

de DinDragostePentruGatit in Peste, 5 Apr 2012 | 3163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ştiuci măricele;
  • 1 ardei iute;
  • 1 căţel de usturoi;
  • pătrunjel / leuștean;
  • ulei de floarea soarelui;
  • oţet;
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură nature de ştiucă & Mămăligă:

Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează.


Solzii nu se curăţă.


Se sărează şi se lasă circa 20 minute.


Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi.


Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să prindă miros de grătar" :).


Saramura


Într-un vas se pune circa 1 L la fiert. Se adaugă sare, piper, ardei iute şi puţin oţet. După ce au fiert bine, se adaugă mujdeiul de usturoi (sau usturoi mărunţit). La final se pune peştele în saramură (peştele să nu fie rece) şi se fierbe la foc potrivit timp de 15-20 minute. Se presară de preferinţă leuştean, în lipsa acestuia...merge şi pătrunjelul :).


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Prefer să pun mujdei deoarece saramura capată astfel un aspect mai plăcut...aşa-mi place :).

2

Se serveşte cu mămăliguţă caldă. Hai fie...şi-un păhărel (sau borcănel :D) de vin alb!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură nature de ştiucă & Mămăligă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

05.04.2012, 17:19

gustos

iri_iri 1

05.04.2012, 21:36

bunatate de mancare

Sim0na 1

05.04.2012, 21:58

foarte bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Stiuca la cuptor