Saratele cu chimen

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2016 | 6069 vizualizari

 

Pentru o gustare, pentru o seara cu prietenii sau pentru un mic dejun rapid sunt ideale saratelele. Eu le-am facut cu chimen, voua daca nu va place il puteti elimina si inlocui cu seminte de mac sau susan. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/saratele-cu-chimen/
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 ml apa calda
  • 50 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie proaspata (7,5 g)
  • 2 linguri de untura
  • 500 g faina
  • chimen
  • 1 galbenus+1 lingura de lapte
  • 1 lingurita de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen:

Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte tare.
Presaram putina faina pe blatul de lucru, intindem foi si taiem cu cutitul saratele. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si  ungem cu galbenus amestecat cu lapte.
Presaram seminte de chimen si deasupra si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
Mi-au iesit 2 tavi din acaeasta compozitie. Eu am mai presarat sare si deasupra saratelelor pentru ca nu  mi s-au parut suficient de sarate.

TIPS-URI

1

Se pot pune si seminte de mac sau susan, dar doar deasupra saratelelor, nu si in compozitie.

2

Puteti adauga mai multa sare in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu untura