Sărăţele~2~

de ionix in Pizza, 22 Ian 2011 | 2600 vizualizari

 

sunt vechi :)

 

INGREDIENTE

  • două ouă
  • 500 g brânză de vaci sărată
  • o cană cu untură
  • 100 g unt moale
  • 100 ml lapte
  • drojdie cât o nucă
  • ulei pentru frământat
  • făină cât cuprinde
  • sare
  • două ouă bătute cu sare pentru uns
  • sare grunjoasă
  • mac, chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărăţele~2~:

Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune într-un vas cu laptele călduţ şi presărăm deasupra puţină făină. Lăasăm la dospit vreo 20 de minute.


Brânza se dă pe răzătoare.


Într-un vas mare vom cerne făina, facem o gaură în mijloc şi punem: ouăle, untura, untul moale, maiaua dospită, bânza, sarea iar apoi amestecăm bine luând dinspre margini spre interior. Din când în când umezim mâna cu ulei pentru a frământa mai bine. Se pune suficient de multă făină cât să iasă un aluat uşor de modelat şi nelipicios. După ce am frământat bine, vom acoperi vasul cu un prosop şi vom pune la dospit într-un loc călduţ. Vom lăsa la dospit circa 50-60 de minute.


După ce aluatul a stat la dospit, presărăm făină pe o planşetă curată şi întindem o foaie groasă cam de jumătate de cm iar apoi vom tăia fâşii lunguieţe. Fâşiile de aluat le ungem cu ou bătut, presărăm sare grunjoasă, presărăm mac sau chimen, aşezăm pe o tavă cu hârtie de copt şi bgăm la cuptor la foc mediu. Cuptorul a fost preîncălzit în prealabil. Lăsăm la cuptor până se rumenesc uşor pe marginile de jos.


Se servesc atât calde cât şi reci cu o bere blondă sau brună.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sărăţele~2~" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ionix 1

25.01.2011, 19:37

Mulţumesc frumos pentru aprecieri.

Angelina_Elena 1

12.02.2012, 16:02

ce frumusele sunt

-Licurici- 1

21.03.2018, 09:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Sărăţele cu untură