Sardine la gratar cu salata de ardei copti

de cristeena20 in Peste, 24 Iul 2012 | 1882 vizualizari

 

aici in Portugalia e mancarea favorita vara....si destul de scumpa. Daca ion trecut era considerata mancarea saracului acuma devenit ceva scump (1 kg ajunge uneori chiar la 8 euro). Dar pentru a fi bune trebuie sa fie sardine grase, sa lase multa grasime.

 

INGREDIENTE

  • 12 sardine
  • sare
  • ardei grasi
  • ulei de masline, otet balsamic
  • paine de malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine la gratar cu salata de ardei copti:

- sardinele proaspete se tin in sare mai multe ore (de la piata eu am cumparat gata in sare ) Nu se curata de solzi sau de intestine...


- se incinge gratarul. Eu am avut electric


- se prajesc bine , la fel si ardeii.


- Ardeii se rup fasii si se prepara cu ulei de masline, sare, putin zahar, otet balsamic.Eu uneori mai adaug si rosii si oregano uscat.


- sardinele se servesc pe o felie de paine de malai...iar la final painea cu sosul ramas de la sardine e un deliciu..te lingi pe buze...

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si sardine congelate. Uneori sunt chiar mai bune decat cele proastepe deoarece sunt pescuite in perioada de varf. (iunie-iulie.august).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine la gratar cu salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

24.07.2012, 19:34

mamaieelena 1

25.07.2012, 10:28

Sim0na 1

25.07.2012, 10:57

Daca-i peste, vreau si eu o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi