Sarmale

de Denissa in Porc, 19 Oct 2011 | 1726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc (sau amestec porc cu vita)
  • 100 gr. orez
  • 2 cepe
  • sare
  • cimbru
  • pasta de rosii
  • varza, foi de vita de vie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se pune carnea intr-un castron, se adauga orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, cimbrul, pasta de rosii, sarea (Daca folositi varza murata sau foi de vita tinute in saramura mai bine nu puneti sare deoarece sarmalele vor mai trage sare din frunze)


Se amesteca bine si se trece la impaturit sarmalutele.


Inainte de le pune in oala se toaca putina varza si se pune pe fundul oalei in care vor fierbe dupa care se aseaza sarmalele.


Deasupra se acopera cu niste frunze de varza ramase.


Mamaliga e ideala (pararea mea) pentru sarmale.


 

TIPS-URI

1

Daca faceti mai multe sarmale (pentru botezuri, pomeni etc. pe fundul oalei este bine sa puneti niste bete de vita de vie spalate si deasupra varza tocata ca sa nu se prinda sarmalele la fiert)

2

Daca folositi varza dulce si preferati sa aiba totusi putin (sau mai mult ) gust de acru, in apa in care opariti varza puteti pune putina sare de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kamy 1

20.10.2011, 23:34

MIUTA 1

21.10.2011, 12:15

Arata suuuuuper si eu vreau
Ce frumosi sunt copiii imbracati in costume nationale,nu ma mai satur sa-i privesc

Denissa 1

21.10.2011, 12:31

multumesc!
P.S. Baietelul e al meu, fetita e partenera lui, e mare dansator si cantaret

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne