Sarmale

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2017 | 3560 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 4 verze murate
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 bucata de slanina
  • 3 cepe mari
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 150 g bulion (pasta de rosii)
  • 2 linguri de malai
  • cimbru
  • boia dulce afumata
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Varza se spala bine, se stoarce, apoi se aleg foile pentru impaturit sarmalele, iar ce ramane, se toaca marunt.

Se toaca marunt o bucatica de slanina afumata si se amesteca cu carnea tocata.

Se calesc in putin ulei, ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare, apoi se adauga orezul, 2 linguri cu bulion, sare, piper, boia iute, boia dulce afumata si se calesc impreuna inca 2-3 min.

Se amesteca carnea cu legumele calite, cimbru si cu 2 linguri de malai.

Se pune cate o lingura din amestecul de carne peste o foaie si se ruleaza.

La fel se procedeaza cu toata carnea.

Ies 40-50 de sarmele, in functie de marimea lor.

Cotoarele si varza mai groasa se taie bucati mai mari si se pun pe fundul vasului, se adauga slanina taiata, putin bulion si cimbru.

Sarmalele se aranjeaza pe marginea vasului, lasand in mijloc loc pentru varza tocata.

Intre fiecare strat se pune bulion, cimbru, foi de dafin si sunculita.

Pe deasupra si in mijloc, se pune varza tocata marunt.

Se umple vasul cu apa si se baga in cuptor pentru 4 ore, completand mereu cu apa.

Se servesc cu smantana si ardei iute.

TIPS-URI

1

 

2

Sunt la fel de bune si fierte 2 ore, apoi bagate la cuptor 40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

20.04.2017, 21:25

Vaaaai, cat de rumene si ce gust bun au cand sunt fierte in vas de lut!

Dulciuri cu Georgiana 1

20.04.2017, 22:06

Cele mai bune !

dantes 1

22.04.2017, 06:27

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor si varza calita