Prepelita cu unt aromatizat

de Veronica22 in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2019 | 2354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 prepelite
  • 1 lamaie mica
  • 70 gr unt
  • 2-3 ramurele cimbru proaspat
  • 2 ramurele rozmarin proaspat
  • 2-3 frunze de salvie
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml supa de pui
  • sare si piper
  • Garnitura:
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 70 gr unt
  • 1 catel de usturoi
  • frunzele de la un fir de usturoi verde
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelita cu unt aromatizat:

Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor.

Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, frunzele de salvie taiate, putina sare si piper. Pasam cu un blender foarte bine. (ar fi mai bine sa pasam verdeata mai inainte si apoi sa adaugam untul).

Se introduce unt aromatizat pe sub piele si se maseaza usor.
Jumatatea de lamaie ramasa o taiem felii. Introducem in cavitatea prepelitelor cate putin din untul ramas, o felie de lamaie, putin cimbru si rozmarin.

Adunam picioarele si le prindemcu o scobitoare. Asezam prepelitele in tava de copt impreuna cu supa de pui.

Dam tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu pentru aproximativ 30 min. dupa care scoatem folia si mai lasam 20 min sa se rumeneasca putin. Sotam in unt legumele incepand cu ceapa,ardeiul,ciupercile si la final dovlecelul.Condimentam cu sare si piper.Adaugam usturoiul tocat la final. Servim legumele calde alaturi de prepelite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelita cu unt aromatizat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu