Sarmale Ardelenesti

de papabundetot in Porc, 24 Noi 2013 | 10055 vizualizari

 

Sarmalele pentru mine, reprezinta una din putinele mancaruri traditionale pe care le mananc cu mare drag si carora nu le adaug nimic in plus din condimentele asiatice care imi plac atat de mult, singura conditie este ca ele sa fie facute de mine. Am mancat de-a lungul vietii diferite feluri de sarmale, in toate regiunile tarii, insa….fara a fi lipsita de modestie… tot ale mele sunt cele mai bune :) O explicatie pentru mine cel putin este aceea ca eu iubesc acest preparat si il fac mereu cu multa dragoste de aceea si cred ca imi ies atat de bune…sau sa nu zic bune ca pot fi interpretata ca m-as lauda…le fac…mereu pe gustul meu :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 3 verze murate
  • 650-700 gr carne macinata (porc si vita)
  • 1 lingurita piper negru
  • o canuta orez
  • sare grunjoasa
  • cimbru uscat
  • oase afumate pentru gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale Ardelenesti:

Cum procedez: Intr-un castron am pus carnea macinata,peste ea sare,piper,orez spalat bine in prealabil,am amestecat bine toate ingredientele si le-am lasat deoparte.


Am desfacut frunzele de varza,le-am indepartat partea tare de la cotor.La mine in Ardeal sarmalele se fac cat este foaia de varza..daca foaia e mare ies mari,daca e mica…ies mici asa ca la fel fac si eu. Partea cu frunze deja foarte mici din varza am tocat-o marunt si am pus-o pe fundul oalei.Pentru a impacheta sarmalele cat mai repede si usor eu procedez asa: iau o foaie de varza,pe mijlocul ei pun carnea,apoi trag peste carne partea din dreapta de frunza,partea din stanga si apoi rulez si gata sarmaua..in acest fel timpul pentru impachetat este redus si nici sarmalele nu se desfac la fiert.


Am asezat in oala un rand de sarmale,un rand de afumatura,si tot asa pana s-a umplut oala.Deasupra am pus iarasi varza tocata si o mana generoasa de cimbru.Am pus in oala cam 2 cani de zeama de varza si restul apa si le-am dat la foc mic pana s-au fiert complet.


Intotdeauna eu servesc sarmalele cu smantana daca nu va place o puteti elimina.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale Ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

papabundetot 1

25.11.2013, 09:33

diaconta 1

25.11.2013, 18:33

si eu le mananc cu drag oricand

mihaelar63 1

27.11.2013, 14:13

DAAAA !!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj