Sarmale Ardelenesti

de papabundetot in Porc, 24 Noi 2013 | 21359 vizualizari

 

Sarmalele pentru mine, reprezinta una din putinele mancaruri traditionale pe care le mananc cu mare drag si carora nu le adaug nimic in plus din condimentele asiatice care imi plac atat de mult, singura conditie este ca ele sa fie facute de mine. Am mancat de-a lungul vietii diferite feluri de sarmale, in toate regiunile tarii, insa….fara a fi lipsita de modestie… tot ale mele sunt cele mai bune :) O explicatie pentru mine cel putin este aceea ca eu iubesc acest preparat si il fac mereu cu multa dragoste de aceea si cred ca imi ies atat de bune…sau sa nu zic bune ca pot fi interpretata ca m-as lauda…le fac…mereu pe gustul meu :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 3 verze murate
  • 650-700 gr carne macinata (porc si vita)
  • 1 lingurita piper negru
  • o canuta orez
  • sare grunjoasa
  • cimbru uscat
  • oase afumate pentru gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale Ardelenesti:

Cum procedez: Intr-un castron am pus carnea macinata,peste ea sare,piper,orez spalat bine in prealabil,am amestecat bine toate ingredientele si le-am lasat deoparte.

Am desfacut frunzele de varza,le-am indepartat partea tare de la cotor.La mine in Ardeal sarmalele se fac cat este foaia de varza..daca foaia e mare ies mari,daca e mica…ies mici asa ca la fel fac si eu. Partea cu frunze deja foarte mici din varza am tocat-o marunt si am pus-o pe fundul oalei.Pentru a impacheta sarmalele cat mai repede si usor eu procedez asa: iau o foaie de varza,pe mijlocul ei pun carnea,apoi trag peste carne partea din dreapta de frunza,partea din stanga si apoi rulez si gata sarmaua..in acest fel timpul pentru impachetat este redus si nici sarmalele nu se desfac la fiert.

Am asezat in oala un rand de sarmale,un rand de afumatura,si tot asa pana s-a umplut oala.Deasupra am pus iarasi varza tocata si o mana generoasa de cimbru.Am pus in oala cam 2 cani de zeama de varza si restul apa si le-am dat la foc mic pana s-au fiert complet.

Intotdeauna eu servesc sarmalele cu smantana daca nu va place o puteti elimina.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale Ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

25.11.2013, 18:33

si eu le mananc cu drag oricand

mihaelar63 1

27.11.2013, 14:13

DAAAA !!!!!

SoniaSweet 1

30.10.2019, 16:45

Dezamagita ... nu stii sa faci sarmale. Ne explici cum sa impaturam. Reteta traditionala de la noi. Postezi si nu stii nimic. Ne faci de rusine. Ai uitat ori nu stii sa scrii bulion si ca ca ceapa se caleste si cate si mai cate nu ai scris. Brvao

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza, fierte in vin rosu