Sarmale coapte

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2017 | 739 vizualizari

 

 Cele mai bune sarmale ce le-am mancat, erau ale bunicii, frumos coapte in vasul de lut, in cuptorul de paine. Sarmalele bunicii erau picante, cu piperul rasnit mare. Asa imi plac si mie sa le prepar. Doar ca nu am cuptor de paine. Diferenta a fost data de data aceasta, de orezul integral, ciuperci si rosiile deshidratate.
  Daca verisoara mea serveste mereu la gradina sarmale si eu pot sa pun vasul cu mine si am o ,,Reteta pentru picnic '' !!!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr carne tocata amestec vitel +porc
  • 500 gr carne porc afumata [codita + costita ]
  • 250 gr orez integral cu bob rotund
  • 250 gr ciuperci
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1lingurita boia rosie ardei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 3 linguri rosii deshidratate [ conservate in ulei ]
  • 1 varza murata
  • 1 crenguta marar uscat
  • 2 ardei iuti
  • sare
  • piper
  • smantana pentru servit
  • hrean in otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale coapte:


  1. Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele.

  2. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in acest timp.

  3. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se taie in doua.

  4. Legumele se curata si se spala. Rosiile deshidratate se maruntesc.

  5. Ceapa rosie si ciupercile se taie cubulete. Ceapa verde se marunteste.

  6. Intr-o tigaie incapatoare, tip wok, se prajeste usor afumatura, pentru a elibera gustul bun.

  7. Se scoate afumatura si in acelasi ulei, se caleste usor, ceapa rosie.

  8. Imediat, se adauga orezul si se calesc impreuna 2-3 minute.

  9. Se trage tigaia de pe foc si se pune carnea tocata, ciupercile, boiaua, pasta de rosii, ceapa verde, piper si sare. Omogenizati bine.

  10. Eu mereu gust acest amestec. Daca este necesar, mai condimentez sau sarez.

  11. In vasul smaltuit de lut, se pune afumatura, mararul si cimbrul maruntit.

  12. Se ia cate o jumatate de foaie de varza murata si se pune in ea, cate o lingura din amestecul cu carne. Formati sarmalute prin rulare.

  13. Sarmalele se asaza in cerc, in oala de lut.

  14. In mijloc, am pus cateva ciuperci ce mi-au ramas.

  15. Am pus apa cat sa ajunga la nivelul de sus al sarmalelor.

  16. Am pus capacul la vas si am dat sarmalele, la cuptor pentru o ora.

  17. Dupa o ora, am indepartat capacul si am mai lasat 30 minute sa se coaca .

  18. Am servit sarmalele, insotite de smantana, ardei iute si hrean in otet.


Pofta buna !


 

TIPS-URI

1

Fara tipsuri! Fiecare gospodina isi prepara sarmalele in modul preferat.

2

Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in acest timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

kytz 1

20.05.2017, 07:26

Waw! Buneeeeee!

Catalina L 1

24.05.2017, 09:43

ce pofta mi-ai facut

Bubulyk 1

29.09.2017, 00:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute