Sarmale coapte

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2017 | 1407 vizualizari

 

 Cele mai bune sarmale ce le-am mancat, erau ale bunicii, frumos coapte in vasul de lut, in cuptorul de paine. Sarmalele bunicii erau picante, cu piperul rasnit mare. Asa imi plac si mie sa le prepar. Doar ca nu am cuptor de paine. Diferenta a fost data de data aceasta, de orezul integral, ciuperci si rosiile deshidratate.
  Daca verisoara mea serveste mereu la gradina sarmale si eu pot sa pun vasul cu mine si am o ,,Reteta pentru picnic '' !!!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr carne tocata amestec vitel +porc
  • 500 gr carne porc afumata [codita + costita ]
  • 250 gr orez integral cu bob rotund
  • 250 gr ciuperci
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1lingurita boia rosie ardei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 3 linguri rosii deshidratate [ conservate in ulei ]
  • 1 varza murata
  • 1 crenguta marar uscat
  • 2 ardei iuti
  • sare
  • piper
  • smantana pentru servit
  • hrean in otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale coapte:


  1. Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele.

  2. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in acest timp.

  3. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se taie in doua.

  4. Legumele se curata si se spala. Rosiile deshidratate se maruntesc.

  5. Ceapa rosie si ciupercile se taie cubulete. Ceapa verde se marunteste.

  6. Intr-o tigaie incapatoare, tip wok, se prajeste usor afumatura, pentru a elibera gustul bun.

  7. Se scoate afumatura si in acelasi ulei, se caleste usor, ceapa rosie.

  8. Imediat, se adauga orezul si se calesc impreuna 2-3 minute.

  9. Se trage tigaia de pe foc si se pune carnea tocata, ciupercile, boiaua, pasta de rosii, ceapa verde, piper si sare. Omogenizati bine.

  10. Eu mereu gust acest amestec. Daca este necesar, mai condimentez sau sarez.

  11. In vasul smaltuit de lut, se pune afumatura, mararul si cimbrul maruntit.

  12. Se ia cate o jumatate de foaie de varza murata si se pune in ea, cate o lingura din amestecul cu carne. Formati sarmalute prin rulare.

  13. Sarmalele se asaza in cerc, in oala de lut.

  14. In mijloc, am pus cateva ciuperci ce mi-au ramas.

  15. Am pus apa cat sa ajunga la nivelul de sus al sarmalelor.

  16. Am pus capacul la vas si am dat sarmalele, la cuptor pentru o ora.

  17. Dupa o ora, am indepartat capacul si am mai lasat 30 minute sa se coaca .

  18. Am servit sarmalele, insotite de smantana, ardei iute si hrean in otet.


Pofta buna !


 

TIPS-URI

1

Fara tipsuri! Fiecare gospodina isi prepara sarmalele in modul preferat.

2

Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in acest timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

kytz 1

20.05.2017, 07:26

Waw! Buneeeeee!

Catalina L 1

24.05.2017, 09:43

ce pofta mi-ai facut

Bubulyk 1

29.09.2017, 00:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in varza murata