Sarmale cu ciuperci

de - TABITA - in Mancaruri de post, 8 Iun 2013 | 31188 vizualizari

 

Niste sarmale foarte gustoase! Avantajul e ca se fierb si mai repede.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 1 ceapă
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 1 ceasca orez
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pasta de ardei iuti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci:

Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere.


Daca varza e prea sarata se clateste in cateva ape.


Se desfac foile de varza. Frunzele exterioare se arunca daca e nevoie. Nervurile se decupeaza cu grija sau se bat usor. Se aleg frunzele pentru impachetat sarmale, iar celelalte se taie si se vor adauga pe langa. Fiecare foaie mai mare se taie in doua sau trei in forma de triunghi sau le puteti lasa intregi, in functie de cum vreti sa le formati.


Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Ciupercile se curata si se toaca marunt.


Ceapa si morcovul se călesc în ulei incins aproximativ 5 minute. Se adauga ciupercile, sare, piper, marar, cimbru. Se mai lasa cateva minute si se adaugă orezul. Apoi se adauga pasta de ardei iuti.


Dupa ce umplutura pentru sarmale s-a mai racorit, se umplu foile si se împachetează,formand sarmale de marime medie.

Intr-o oala se pune un strat din varza tocata si apoi se aseaza incet sarmalele.


Se acopera si pe deasupra cu un strat din varza tocata si se se asezonează cu sare, cimbru și mărar.

Se pune apa cat sa depaseasca peste sarmale cu 2 centimetri inaltime. Se fierb la foc mic 1h-1.30h.


Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

Se poate adauga, in apa in care fierb sarmalele ,si foaie de dafin.

2

Daca mancam de dulce servim in farfurie o portie de sarmale cu mamaliga si cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

- TABITA - 1

25.03.2014, 09:17

Multumesc Simona

babi5 1

03.08.2014, 18:40

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci