Sarmale cu ciuperci

de - TABITA - in Mancaruri de post, 8 Iun 2013 | 28795 vizualizari

 

Niste sarmale foarte gustoase! Avantajul e ca se fierb si mai repede.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 1 ceapă
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 1 ceasca orez
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pasta de ardei iuti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci:

Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere.


Daca varza e prea sarata se clateste in cateva ape.


Se desfac foile de varza. Frunzele exterioare se arunca daca e nevoie. Nervurile se decupeaza cu grija sau se bat usor. Se aleg frunzele pentru impachetat sarmale, iar celelalte se taie si se vor adauga pe langa. Fiecare foaie mai mare se taie in doua sau trei in forma de triunghi sau le puteti lasa intregi, in functie de cum vreti sa le formati.


Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Ciupercile se curata si se toaca marunt.


Ceapa si morcovul se călesc în ulei incins aproximativ 5 minute. Se adauga ciupercile, sare, piper, marar, cimbru. Se mai lasa cateva minute si se adaugă orezul. Apoi se adauga pasta de ardei iuti.


Dupa ce umplutura pentru sarmale s-a mai racorit, se umplu foile si se împachetează,formand sarmale de marime medie.

Intr-o oala se pune un strat din varza tocata si apoi se aseaza incet sarmalele.


Se acopera si pe deasupra cu un strat din varza tocata si se se asezonează cu sare, cimbru și mărar.

Se pune apa cat sa depaseasca peste sarmale cu 2 centimetri inaltime. Se fierb la foc mic 1h-1.30h.


Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

Se poate adauga, in apa in care fierb sarmalele ,si foaie de dafin.

2

Daca mancam de dulce servim in farfurie o portie de sarmale cu mamaliga si cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

- TABITA - 1

25.03.2014, 09:17

Multumesc Simona

babi5 1

03.08.2014, 18:40

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu legume si ciuperci