Sarmale cu ciuperci si pasat- de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 5198 vizualizari

 

Cele mai bune sarmale sunt cele cu pasat . Cine nu a mancat nu stie ce pierde .

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare cu foi subtiri
  • sare
  • 100 ml otet 
  • 150 gr pasat
  • 150 gr orez
  • 8 cepe mici
  • 2 morcovi 
  • 1 gogosar
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 250 gr ciuperci pleurotis
  • codite de ceapa verde
  • 1 pahar  bulion rosii
  • 2 linguri pata ardei
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  •  piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci si pasat- de post:

Spalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore .


Scobiti varza de cotor si o opariti in apa clocotita in care ati pus sarea si otetul.


Scoateti frunzele pe rand , le curatati de nervurile mai groase si le taiati in doua daca sunt prea mari .


Spalati si curatati legumele .


In 100 ml ulei caliti ceapa si ciupercile taiate marunt , morcovul razuit , gogosarul taiat cuburi .


Adaugati pasta de ardei , sare , piper , cozile de ceapa verde, cimbru , busuioc si putin bulion .


Amestecati bine si lasati sa se odihneasca pana se raceste .


Modelati sarmalute in foi de varza care le puneti intr-o tava unsa cu ulei .complectati cu apa cat sa le acopere , turnati deasupra restul de bulion si ulei .Acoperiti cu o folie de aluminiu


Dati la cuptor aprox. o ora , indepartati folia si le lasati sa se rumeneasca .


Pofta mare !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci si pasat- de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

16.12.2011, 12:41

buuuune

mamaieelena 1

16.12.2011, 16:07

gustoase si m-as infrupta si eu din ele ca arata grozav de bine

nadina73 1

16.12.2011, 16:32

super bune,felicitari Ardeleancoooooooooooo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci