Sarmale cu ciuperci si pasat- de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 4892 vizualizari

 

Cele mai bune sarmale sunt cele cu pasat . Cine nu a mancat nu stie ce pierde .

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare cu foi subtiri
  • sare
  • 100 ml otet 
  • 150 gr pasat
  • 150 gr orez
  • 8 cepe mici
  • 2 morcovi 
  • 1 gogosar
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 250 gr ciuperci pleurotis
  • codite de ceapa verde
  • 1 pahar  bulion rosii
  • 2 linguri pata ardei
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  •  piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci si pasat- de post:

Spalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore .

Scobiti varza de cotor si o opariti in apa clocotita in care ati pus sarea si  otetul.

Scoateti frunzele pe rand , le curatati de nervurile mai groase si le taiati in doua daca sunt prea mari .

Spalati si curatati legumele .

In 100  ml ulei caliti ceapa si  ciupercile  taiate marunt , morcovul razuit , gogosarul taiat cuburi .

Adaugati pasta de ardei , sare , piper , cozile de ceapa verde, cimbru , busuioc  si putin bulion .

Amestecati bine si lasati sa se odihneasca pana se raceste .

Modelati sarmalute in foi de varza care le puneti intr-o tava unsa cu ulei .complectati cu apa cat sa le acopere , turnati deasupra restul de bulion si ulei .Acoperiti cu o folie de aluminiu

Dati la cuptor  aprox. o ora , indepartati folia si le lasati sa se rumeneasca .

Pofta mare !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci si pasat- de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

16.12.2011, 12:41

buuuune

mamaieelena 1

16.12.2011, 16:07

gustoase si m-as infrupta si eu din ele ca arata grozav de bine

nadina73 1

16.12.2011, 16:32

super bune,felicitari Ardeleancoooooooooooo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L