Sarmale cu pasat si ciuperci

de amalia01 in Mancaruri de post, 23 Feb 2015 | 3699 vizualizari

 

Si a inceput postul...Ce mai gatim?

SARMALE

 

INGREDIENTE

  • o capatana de varza murata (1.5-2kg)
  • 200 ml ulei
  • 4 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 rosii mari
  • 1 ceasca de pasat
  • 400 g ciuperci din conserva
  • 400 g orez
  • 1 l apa
  • sare (cam 2 lingurite)
  • piper (o lingurita)
  • 5-6 frunze de dafin
  • 500 g rosii cherry asortate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pasat si ciuperci:

Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.

Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;

Curatati morcovii si ii dati pe razatoarea mare;

Puneti ceapa si patrunjelul intr-un vas, adaugati uleiul  si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.

Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape) , pasatul , morcovii si rosiile tocate... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.

Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele. 

Pe  fundul unei oale puneti cotoarele de varza.

Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.

Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin, ir deasupra rosiile cherry.

Turnati apa si puneti la fiert, la foc mic pentru cca 3 ore .

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale cu pasat si ciuperci-0
Sarmale cu pasat si ciuperci-1
Sarmale cu pasat si ciuperci-2
Sarmale cu pasat si ciuperci-3

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

23.02.2015, 21:35

Sarmale am facut si eu astazi de post!

amalia01

amalia01 1

24.02.2015, 15:27

Clopotelul nu-i de dat... face parte din colectie , dar sarmalute puteti servi cu incredere

mihaelar63

mihaelar63 1

26.02.2015, 15:01

Sarmalele cu pasat sunt preferatele tuturor din casa .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!