Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2018 | 2497 vizualizari

 


Morcovii mov/violeti nu sunt o simplă noutate pe piață.
Culoarea lor unică reflectă componentele lor fito-chimice benefice pentru sănătate. Studiile au arătat că acești pigmenți albaștri și violet pot îmbunătăți memoria, spori acuitatea vizuală, proteja împotriva atacurilor de inima, acționa ca anti-inflamatoare și chiar susține controlul greutății.
Varza chinezeasca, este una dintre cele mai vechi legume, cultivata in China de mii de ani, este o leguma care astazi se cultiva in toata lumea odata cu raspindirea bucatariei traditionale chinezesti, fiind apreciata pentru abundenta de proprietati atat in domeniul gastronomic cat si in medicina naturista. Unele soiuri seamana cu salata verde altele cu andivele.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/sarmale-cu-varza-chinezeasca-si-morcovi.html

 

INGREDIENTE

  • 1 varza chinezeasca
  • 500 g carne de vita tocata
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 6 morcovi violeti
  • 400 g sos tomate
  • 2 linguri bulion contrat de rosii
  • verdeata tocata
  • sare, piper
  • cimbru uscat, 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti:

Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala.

Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare.

Scoateti si scurgeti.

Curatam si taiem ceapa marunt. Curatati si radeti morcovii pe razatoare.

Calim ceapa si morcovul in uleiul incins, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam 100 ml de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.

Amestecam cu verdeata tocata si lasam sa se raceasca.

Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, bulioanul conentrat de rosii, sare si piper. Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare.

Incepem sa facem sarmalele.

Le asezam intr-un vas cu capac pentru cuptor. Presarati deasupra cimbru uscat, adaugati o foaie de dafin.

Acoperiti cu cateva foi ramase.

Diluati sosul de rosii cu 2 pahare de apa fiarta. Varsati deasupra si acoperiti vasul.

Vasul nu trebuie sa fie prea plin, lasati 2-3 cm liberi.

Dati la cuptor la 200°C timp de 1 ora.

Serviti-le calde cu smantana si mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale din varza murata cu carne de vita