Sarmale de Craciun

de Ancutsa in Porc, 28 Dec 2016 | 1680 vizualizari

 

Sarmale in varza murata pregatite pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • Aprox 700 g carne tocata;
  • 1 pahar cu orez;
  • 1 pahar cu apa;
  • 2 cepe mici;
  • 1 varza alba murata;
  • 3 linguri bulion;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce;
  • Optional: sunca
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de Craciun:

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa.


Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura de bulion.


Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.



Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de sunca taiata feliute. Puteti unge cratita cu untura sau ulei, daca nu aveti sunca. Apoi se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune alte 2 linguri de bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.


Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.



Se servesc cu mamaliga calda.



Timp total: aprox 4h 30min



Portii: eu am obtinut 52 de sarmalute, deci aprox 13 portii


Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/sarmale-de-craciun-2016.html

 

TIPS-URI

1

Este bine ca varza murata sa se lase intr-un castron cu apa rece cu o seara inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

29.12.2016, 20:41

eu le prefer cu varza dulce dar nu refuz nici cu murata

miki_a 1

30.12.2016, 15:47

Bune!

Ancutsa 1

03.01.2017, 11:24

Multumesc, Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din fleica cu piept de pui