Sarmale de Craciun

de Ancutsa in Porc, 28 Dec 2016 | 857 vizualizari

 

Sarmale in varza murata pregatite pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • Aprox 700 g carne tocata;
  • 1 pahar cu orez;
  • 1 pahar cu apa;
  • 2 cepe mici;
  • 1 varza alba murata;
  • 3 linguri bulion;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce;
  • Optional: sunca
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de Craciun:

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa.


Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura de bulion.


Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.



Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de sunca taiata feliute. Puteti unge cratita cu untura sau ulei, daca nu aveti sunca. Apoi se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune alte 2 linguri de bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.


Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.



Se servesc cu mamaliga calda.



Timp total: aprox 4h 30min



Portii: eu am obtinut 52 de sarmalute, deci aprox 13 portii


Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/sarmale-de-craciun-2016.html

 

TIPS-URI

1

Este bine ca varza murata sa se lase intr-un castron cu apa rece cu o seara inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

29.12.2016, 20:41

eu le prefer cu varza dulce dar nu refuz nici cu murata

miki_a 1

30.12.2016, 15:47

Bune!

Ancutsa 1

03.01.2017, 11:24

Multumesc, Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu carne de porc