Sarmale de post

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 13 Dec 2013 | 9599 vizualizari

 

Cum suntem in postul Craciunului si nu se poate imparti de dulce am facut sarmalute de post.Sincer desi sunt carnivora prefer sarmalele de post in locul celor cu carne.Aceste sarmale le-am facut in colaborare cu soacra,ea s-a ocupat de varza,alegand foile si tocand varza,eu de umplutura ,impachetat si asezat,iar cuptorul si-a facut datoria....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg orez cu bobul rotund
  • 200 g soia granule Inedit
  • 8 cepe mari
  • 1 l bulion
  • 200 ml pasta bulion
  • 2 linguri delikat legume
  • varza murata-3-4 verze potrivite
  • cimbru
  • seminte de marar
Portii: 116
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se aleg foile de varza ,se taie in functie de cat de mari vrem sa fie sarmalele.Restul de varza se toaca marunt ,se amesteca cu 2 cepe taiate marunt ,apoi adaugam bulionul si pasta de bulion.Jumatate din cantitate o asezam pe fundul cratitei in care urmeaza sa fie asezate sarmalele.


Umplutura: Soia cu 2 linguri de delikat se hidrateaza cu apa fierbinte.Separat 6 cepe taiate marunt se calesc pana capata o culoare lucioasa.Orezul il spalam si apoi il calim in ulei,cca 5-6 min,cat sa se inmoaie un pic.Tragem de pe foc cratita in care am calit orezul,adaugam ceapa calita si soia hidratata,amestecam bine si incepem sa umplem foile de varza.Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 116 sarmale,nici mici,dar nici foarte mari.Asezam sarmalele peste varza tocata,cand terminam de asezat punem restul de varza,deasupra punem niste cimbru si seminte de marar.Adaugam 2 cani de apa si dam la cuptor pentru 2 ore,la foc moderat.Se pot servi calde cu mamaliguta si ardei usturat sau reci,fiecare cum prefera...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Rocsi 1

13.12.2013, 21:19

Eu ador sarmalele de post. Chiar i-am zis mamei ca daca vrea de sarbatori sa facem, eu imi fac separat de post..

Krystyan Trendy 1

13.12.2013, 23:10

minunate

_Alina_ 1

14.12.2013, 09:55

Minunate! Si noi le preferam.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute de post