Sarmale de post cu ciuperci

de stefy_a in Mancaruri de post, 25 Mar 2013 | 3547 vizualizari

 

Bune, bune....chiar daca sunt de post...

 

INGREDIENTE

  • - o capatana de varza murata - puteti folosi si frunza de vie
  • - 500 g ciuperci champignion
  • - 200 g orez
  • - un morcov
  • -3 cepe mari
  • - 3 linguri pasta de tomate
  • - 3 linguri de faina alba
  • - sare si piper dupa gust
  • - ulei pentru calit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Varza murata se pune la desarat in apa, cu cateva ore inainte de a face sarmalutele. Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie bucatele


Ceapa se curata se taie si se pune la calit in ulei. Cand devine sticloasa se adauga peste ea morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade apa lasata de ele. Spre final se adauga si pasta de tomate si se mai lasa 5 minute pe foc. Cand compozitia este gata se pune intr-un vas, se adauga faina (pentru a se lega) si sarea si piperul


Varza se scoate de pe cotor, si din fiecare frunza de varza se foloseste doar partea care nu are nervura groasa - partea dinspre margine nu partea cu care se prinde de cotor. Se fac sarmalutele


Partile de varza nefolosite, se toaca si jumatate din cantitate se pune pe fundul oalei in care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele si peste ele se pune restul de varza tocata. Se acopera cu apa, se adauga si 2 linguri pasta de tomate si se pun la fiert


Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta calda


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

26.03.2013, 09:46

stefy_a 1

26.03.2013, 15:49

multumesc rocsi...
da ce de-a activitate aveti aici fetelor!!! cand aveti timp liber??? ca eu nu stiu ce e ala...

stefy_a 1

26.03.2013, 15:51

multumesc fetelor!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta