Sarmale de post cu varza acra

de mena29 in Mancaruri de post, 1 Mai 2015 | 5132 vizualizari

 

Sunt o bunatate, noua ne plac tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc varza murata
  • 100 g soia granule
  • 150-200 g orez
  • 1 conserva de ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4-6 foi dafin
  • 2 lingurite ierburi aromate
  • sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita piper boabe
  • o crenguta de cimbru
  • 100 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu varza acra:

Am pregatit foile de varza pentru sarmale. Varza ramasa am taiat-o fideluta.


Am curatat ceapa si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei. Orezul l-am ales si l-am spalat bine. L-am adaugat in tigaie peste ceapa, cu 50 ml apa. Am lasat ceapa si orezul sa scada impreuna dupa care am luat vasul de pe foc si am lasat ceapa si orezul sa se raceasca. Granulele de soia le-am pus 20 minute intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Dupa cele 20 de minute, le-am scurs bine bine cu mainile, de apa si le-am pus in tigaie peste ceapa si orez, am adaugat apoi ciupercile clatite bine cu apa rece si tocate, morcovul curatat, spalat si tocat marunt. Sare si piper dupa gust si am adaugat ierburile aromate. Am omogenizat bine compozitia dupa care am format sarmalutele.


Intr-o cratita cu pereti grosi am asezat un strat de varza tocata, apoi sarmale, din nou varza tocata si sarmale. Ultimul strat a fost de varza tocata. Foile de dafin le-am pus printre aceste straturi de varza si sarmale si deasupra, piperul boabe tot asa. Deasupra am pus crenguta de cimbru. Am turnat apa rece cat sa acopere sarmalele, am pus vasul pe foc, acoperit partial cu un capac si am lasat sa fiarba la foc mic, aproximativ 2 ore.


Am servit sarmalele calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Cris2711 1

15.12.2015, 12:37

papam sarmale astazi?

mihaelar63 1

15.12.2015, 16:19

Asta am gandit si eu papam de la Mena Unul pentru ea si unul pentru Cris

mena29 1

17.12.2015, 05:24

Dragelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post