Sarmale fierte in vin

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2014 | 935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne porc(impanata)
  • 250 g piept de pui
  • afumatura
  • 2 cani vin alb sec
  • foi de varza murata
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 4-5linguri pasta de rosii.
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 7-8 bucati piper boabe
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • sare,piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in vin:

Alegem foile de varza si daca ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.Se curata ceapa, se taie marunt si se soteaza in ulei.Cand ceapa devine sticloasa se adauga orezul bine spalat si se mai lasa la calit circa 5-10 min . amestecand continuu ca sa nu se prinda.La final adaugam 2 linguri pasta de rosii si marar uscat si amestecam bine.Amestecul se lasa sa se racoreasca .

Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu compozitia de mai sus.


Adaugam cimbru uscat, sare si piper dupa gust.Amestecam bine si daca pasta rezultata ni se pare a fi cam groasa atunci adaugam putina apa.Framantam bine cu mana si apoi trecem la impachetarea sarmalelor.Cand am terminat de impachetat trecem la aranjarea acestora in vasul in care urmeaza sa le fierbem.

Taiem afumatura bucati potrivite.Tocam putina varza pe care o vom pune pe fundul vasului,apoi punem in forma de cerc sarmalele pana le terminam.Intercalam printre sarmale afumatura.Presaram dupa fiecare rand de sarmale boia, cateva foi de dafin si boabe de piper.Dizolvam 2 linguri de bulion in apa si turnam peste sarmale si completam cu vinul .


Deasupra punem cateva foi de varza si dam sa fiarba la foc mic circa 1 ora dupa care dam la cuptor.Cand sunt gata facute luam de pe foc .

Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mamaieelena 1

10.01.2014, 09:41

bune, bune

_Alina_ 1

10.01.2014, 10:53

Interesant! Musai de probat!

madi_marin 1

11.01.2014, 18:28

nebunie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Sarmale fierte in vin