Sarmale fierte in vin

de MotanLaOale in Porc, 12 Ian 2014 | 10801 vizualizari

 

Prea au facut fetele pe aici si cum nu am facut de sarbatori am zis sa incerc si eu cu vin. Au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 800g carne tocata
  • 2 verze murate mari
  • 3 cepe mari
  • o cana orez
  • 300g pasta de tomate
  • 500ml vin alb demisec
  • 300g scarita afumata
  • 300g oase afumate
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in vin:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.


Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore


Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie, se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper, se amesteca si se pune si orezul sa se umfle cateva minute.


Se pune la racit.


Afumatura (scarita) se taie felii.


Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.


Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.


Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).


Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pun oase afumate.


Se pun felii de afumatura si se nai pune un strat de sarmale si oase afumate in mijloc.


Deasupra se pune un strat de varza tocata.


Se face un amestec din 3 linguri pasta de tomate, apa si vinul si se toarna in cratita pana acopera varza.


Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.


Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.


Se consuma cu zmantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

De preferat este vinul alb sec, de pus in sarmale.

2

Pozitionarea afumaturii in mijloc usureaza servirea sarmalelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

MotanLaOale 1

02.10.2014, 18:58

Multumesc

ilinca_rox 1

22.12.2014, 17:42

imi place reteta o sa incerc si eu anul acesta sa pun vin la sarmale

MotanLaOale 1

22.12.2014, 18:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan afumat