Sarmale fierte in vin

de MotanLaOale in Porc, 12 Ian 2014 | 13044 vizualizari

 

Prea au facut fetele pe aici si cum nu am facut de sarbatori am zis sa incerc si eu cu vin. Au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 800g carne tocata
  • 2 verze murate mari
  • 3 cepe mari
  • o cana orez
  • 300g pasta de tomate
  • 500ml vin alb demisec
  • 300g scarita afumata
  • 300g oase afumate
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in vin:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.


Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore


Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie, se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper, se amesteca si se pune si orezul sa se umfle cateva minute.


Se pune la racit.


Afumatura (scarita) se taie felii.


Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.


Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.


Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).


Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pun oase afumate.


Se pun felii de afumatura si se nai pune un strat de sarmale si oase afumate in mijloc.


Deasupra se pune un strat de varza tocata.


Se face un amestec din 3 linguri pasta de tomate, apa si vinul si se toarna in cratita pana acopera varza.


Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.


Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.


Se consuma cu zmantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

De preferat este vinul alb sec, de pus in sarmale.

2

Pozitionarea afumaturii in mijloc usureaza servirea sarmalelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

MotanLaOale 1

02.10.2014, 18:58

Multumesc

ilinca_rox 1

22.12.2014, 17:42

imi place reteta o sa incerc si eu anul acesta sa pun vin la sarmale

MotanLaOale 1

22.12.2014, 18:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza noua calita cu marar si ciolan