Sarmale in foi de varza dulce

de COSTEO in Vita, 31 Aug 2013 | 3705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani varza
  • 800 g carne vita
  • 300 g afumatura
  • 4 felii de slaninuta
  • 6 cepe rosii
  • 150 g orez
  • 150 g ulei
  • 50 ml otet
  • 150 g bulion
  • bors
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • marar uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza dulce:

Carnea se spala, se zvanta, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei ori se inabusa in putina apa. Se adauga orezul ales si spalat, slaninuta taiata foarte fin, costita afumata la fel taiata fin si adaugata peste ceapa. Lasam sa se inmoaie si sa devina sticloasa, spre final punem si 2 linguri bulion. Se lasa la racit apoi se amesteca cu carnea.


Cu aceasta compozitie rezultata vom inveli sarmalutele.


Intre timp pregatim frunzele cu care vom inveli sarmalele. Se desprind de pe cotor si se oparesc in apa cu sare si 1 lingura otet. Se lasa putin sa se racoreasca, se curata de nervuri si se ruleaza in ele umplutura de sarmale. Se astern cateva foi pe fundul oalei, marar uscat, cimbru, apoi se aseaza sarmalele in cercuri concentrice (pornind dinspre margine spre centru, pe primul rand si dinspre centru spre margini, pe urmatoarele). Deasupra se astern alte foi de varza .Borsul se fierbe si se toarna peste sarmale, se completeaza cu apa fiarta, cat sa fie acoperite bine. Se lasa sa fiarba la foc mic 30 minute pe aragaz, apoi se dau la cuptorul preincins 2 ore si 45 minute, sa scada bine. Spre final adaugam 100 ml vin alb peste sarmalute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Frunzele se mai pot opari in bors clocotit pentru ca sa se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Cris2711 1

01.09.2013, 15:21

sper ca mai ai si pentru mine

COSTEO 1

01.09.2013, 15:30

Mai sunt desigur!

Patricia Iordache 1

02.09.2013, 13:25

Cred ca am ajuns cam tarziu pentru a cere o portie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu orez