Sarmale in foi de varza dulce

de COSTEO in Vita, 31 Aug 2013 | 3477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani varza
  • 800 g carne vita
  • 300 g afumatura
  • 4 felii de slaninuta
  • 6 cepe rosii
  • 150 g orez
  • 150 g ulei
  • 50 ml otet
  • 150 g bulion
  • bors
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • marar uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza dulce:

Carnea se spala, se zvanta, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei ori se inabusa in putina apa. Se adauga orezul ales si spalat, slaninuta taiata foarte fin, costita afumata la fel taiata fin si adaugata peste ceapa. Lasam sa se inmoaie si sa devina sticloasa, spre final punem si 2 linguri bulion. Se lasa la racit apoi se amesteca cu carnea.


Cu aceasta compozitie rezultata vom inveli sarmalutele.


Intre timp pregatim frunzele cu care vom inveli sarmalele. Se desprind de pe cotor si se oparesc in apa cu sare si 1 lingura otet. Se lasa putin sa se racoreasca, se curata de nervuri si se ruleaza in ele umplutura de sarmale. Se astern cateva foi pe fundul oalei, marar uscat, cimbru, apoi se aseaza sarmalele in cercuri concentrice (pornind dinspre margine spre centru, pe primul rand si dinspre centru spre margini, pe urmatoarele). Deasupra se astern alte foi de varza .Borsul se fierbe si se toarna peste sarmale, se completeaza cu apa fiarta, cat sa fie acoperite bine. Se lasa sa fiarba la foc mic 30 minute pe aragaz, apoi se dau la cuptorul preincins 2 ore si 45 minute, sa scada bine. Spre final adaugam 100 ml vin alb peste sarmalute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Frunzele se mai pot opari in bors clocotit pentru ca sa se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Cris2711 1

01.09.2013, 15:21

sper ca mai ai si pentru mine

COSTEO 1

01.09.2013, 15:30

Mai sunt desigur!

Patricia Iordache 1

02.09.2013, 13:25

Cred ca am ajuns cam tarziu pentru a cere o portie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vin