Sarmale in vas de lut

de kamy in Porc, 10 Ian 2011 | 2830 vizualizari

 

sa nu va ia cu lesin dar daca tot le-am pozat trebuie sa le pun aici....nu???

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.carne tocata amestec
  • 4 verze murate
  • 150 gr.orez
  • 3 cepe mari
  • ceafa afumata
  • carnati afumati
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boia
  • sare
  • piper condiment carne porc
  • moare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas de lut:

Orezul il punem la inmuiat 30 min dupa care-l spalam bine si il adaugam peste carnea tocata.


Ceapa o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam 2 ling.de boia,amestecam si lasam la racit,dupa care punem peste carnea tocata.Amestecam bine,punem sare,piper dupa gust si daca amestecul e mai sec,adaugam cam 150 ml apa ca sa aiba in ce fierbe orezul.


La foile de varza taiem nervura de pe mijloc si formam sarmalele pe care le asezam in vas pe un pat de varza taiata marunt.Cand ajungem la jumatatea vasului punem un rand de ceafa afumata taiata mai gros,2 foi dafin si cimbru dupa care umplem cu sarmale.Cand ajungem aproape sus punem bucati de carnati 2 foi dafin,cimbru si peste varza taiata marumt,300 ml bulion si restul moare sa nu acopere varza .Punem la foc pe o plita(nu direct pe flacara)la foc f mic cam 2 ore de cand incepe sa fiarba.Ca sa vedem daca-s fierte,luam o sarma si daca varza se taie bine cu furculita,(sa nu opuna rezistenta)sunt gata.


pofat buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca varza e foarte sarata ar fi bine sa o spalati iar moarea pe care o puneti peste sarmale sa o lungiti cu apa, dupa gust(varza mea nu-i sarata asa ca nu necesita desarare)

2

puteti pune in carnea tocata condiment carne porc....eu am pus si a dat un gust f bun

3

sa nu confundati vasul de lut cu vasul roman...nu-i acelasi lucru

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

12.01.2011, 13:15

Ce minunat...si eu le-am pus gand bun...curand...

kamy 1

12.01.2011, 18:30

susu...draga mea ti-am trimis mesaj citeste-l

kamy 1

12.01.2011, 18:31

ruxy....iubita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Varză cu afumătură la ceaun