Sarmale in vas roman

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 30 Dec 2018 | 1252 vizualizari

 

Se fac atat de bine ca nu ma mai despart de acest vas :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 200 gr carne tocata de vita
  • 1 cana de orez
  • 5 cepe
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • sare
  • condimente pentru sarmale de la Galeo
  • cimbru
  • piper
  • suc de rosii
  • 400 gr rosii in bulion
  • untura de porc
  • varza murata, cam 2-3 bucati
  • 2-3 felii subtiri de piept de porc
  • optional: afumatura de porc
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas roman:

Curatam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa.


Spalam orezul si il punem peste ceapa, cand devine putin umflat adaugam rosiile in bulion si mai lasam la calit pana se "destrama" rosiile. Apoi lasam la racit.


Carnea tocata o vom combina si o amestecam bine, apoi o vom pune peste orezul racit. Adaugam sare/delikat, condimentele, patrunjelul, oul si amestecam bine.


Se taie cotorul verzelor si se vor scoate, apoi miezul il vom toca si il vom pune pe fundul vasului si vom adauga si cateva linguri de suc de rosii si o lingura de untura.


Din frunze vom face parti patrate cu care vom inveli carnea. Eu pun cate o lingura de carne la fiecare patratel de varza. Sarmalele astfel facute se vor aseza in vas si pe fiecare strat de sarmale vom pune suc de rosii.


Dupa ce vom termina de asezat sarmalele vom pune un strat de rosii in bulion, fasii de piept de porc si o lingura de untura si apa lasand liber in jur de 2 degete pana la buza vasului ca sa nu dea pe afara cand va fierbe . Punem capacul si vom introduce in cuptorul care a fost aprins atunci, altfel se va sparge vasul din cauza diferentelor de temperatura.


Se lasa la cuptor in jur de 2-3 ore. La final vom lasa 30 minute fara capac pentru a capata un strat rumen.


Se servesc cu mamaliguta.


Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

01.01.2019, 21:50

In vase de lut, sarmalele ies mereu foarte, foarte gustoase!

dantes 1

03.01.2019, 10:20

Bune!

mirela0911 1

06.01.2019, 18:25

Foarte bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Varza cu afumatura