Sarmale la tava

de mihaelar63 in Porc, 5 Feb 2015 | 2437 vizualizari

 

Nu-mi place sa prepar sarmale de sarbatori . In anul in care m-am instrainat de Cluj , de dor am fost in vizita la 4 matusi si doua verisoare . Ce credeti cu ce insistau sa ma serveasca , bineinteles cu sarmale . Partea buna- am aflat cine le face mai bine . Bunica mea facea cele mai senzationale sarmale usor picante cu proportia carne / orez potrivita si copte la cuptor , usor uscate deasupra .
Asa ca eu prepar sarmale cam la 2-3 sapatamani dupa Anul Nou Imi plac sarmalele coapte in oala de lut dar de data aceasta din motive de ...lipsa de timp le-am preparat la tava .Dispuse intr-un singur rand au iesit asa cum imi plac mie : frumos rumenite in mod egal .

 

INGREDIENTE

  • foi de varza murata
  • 700 gr carne tocata de porc
  • 250 gr orez
  • 150 gr slanina afumata
  • 200 gr muschi file afumat
  • 2 cepe mari galbene
  • 1 buc praz
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri pasta de Kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • sare
  • pahar bulion
  • 100 ml ulei
  • cimbrisor verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale la tava:

Frunzele se curata de nervuri . Se desareaza daca este nevoie .


Ceapa si prazul se curata , se toaca marunt si se prajesc in 50 ml ulei .


Adugati slaninuta taiata cuburi si lasati sa se prajeasca .


In continuare se pune orezul , se amesteca si se prajeste 2-3 minute pana devine sticlos .Sarati .


Urmeaza in amestec culoarea rosie : pasta de ardei , de rosii , pasta iute , boiaua si condimentele uscate : busuioc+ cimbru .


Trageti tigaia de pe foc si amestecati compozitia cu carnea tocata .


Se ia cate o foaie de varza acra , se pune cate o lingura de compozitie de carne si se ruleaza .


O tava se stropeste cu restul uleiului, se aseaza in ea sarmalele intercalate de catre feliute de muschiulet afumat .


Deasupra puteti toca fideluta frunze de varza nefolosite .


Se pune apa in tava pana la nivelul de sus al sarmalelor .


Se toarna deasupra bulionul si se da la cuptor o ora .


In prima parte a coacerii folositi o alta tava drept capac sau infoliati in folie de aluminiu ..n a doua parte scoteti folia/ capacul si lasati sarmalele sa se rumeneasca .


Serviti sarmalele presarate cu cimbru verde ,insotite de smantana , iaurt sau hrean in otet .

 

TIPS-URI

1

Pentru ca sarmalele sa va iasa gustoase respectati formula 1 parte orez + 3 parti carne .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 17:00

arata de milioane

Criss 1

23.12.2016, 10:25

kytz 1

23.12.2016, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie