Sarmale manastiresti

de Ksenya in Mancaruri de post, 20 Dec 2016 | 7660 vizualizari

 

Reteta de fata v-o aduc de la o manastire din Rep.Moldova.
Nu mi-am inchipuit vreodata ca aceste sarmale pot  fi atat de bune.
Pe moment, aveam o dilema, ma gandeam, ori imi era tare foame ori chiar sunt bune. Asa ca le-am  facut si, de atunci, le fac mereu in timpul postului.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana varza murata
  • 500 g pasat (crupe de porumb)
  • 1 cana orez
  • 6 cepe mari tocate
  • 3 fire potrivite praz spalat si tocat
  • 4 morcovi mari dati prin razatoare
  • 150 g telina curatata , spalata si data prin razatoare
  • 8 linguri ulei pentru calit
  • 2 linguri ulei pentru fundul oalei
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 linguri pasta ardei
  • verdeata (optional)
  • sare
  • piper
  • o crenguta de cimbru
  • tije uscate de marar
  • stock de legume sau apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale manastiresti:


Desfacem capatana in frunze, daca este prea acra, o trecem prin jet de apa si o lasam la scurs.Pregatim frunzele penru umplut, scotandu-le cotoarele.


Pasatul il spalam in mai multe ape, pana apa ramane limpede. Il punem la scurs.


Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei, adaugam prazul, apoi morcovii si telina, presaram cu sare si lasam la inabusit, pana legumele se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si cea de ardei, potrivim de sare si piper, amestecam si mai lasam 2-3 minute la foc potrivit.


Separat, intr-un vas, punem pasatul scurs, cana de orez si compozitia din tigaie, amestecam bine, adaugam verdeata daca aveti.


Formam sarmalele.


Intr-o oala, facem un pat din tije de marar uscat, peste care punem cotoarele de varza tocate, adaugam 2 linguri de ulei si incepem sa asezam sarmalele. Deasupra, adaugam o crenguta de cimbru si acoperim cu cotoarele de la varza tocate. Se toarna stock de legume sau apa, pana se acopera bine sarmalele.


Se acopera cu capac si se lasa la foc iute, pana da primul clocot, apoi lasati la foc mic sa bolboroseasca 3 ore.


Pofta buna!


Se servesc cu ceapa rosie, praz, ardei iuti sau cu ce va place!

 

TIPS-URI

1

Pentru o savoare mai aparte, puteti adauga o crenguta de visin.

2

Puteti adauga ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale manastiresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

diaconta 1

29.12.2016, 21:13

foarte mult imi plac sarmalele cu pasat

navidad_2017 1

03.01.2017, 12:59

Mi-am facut cont special ca sa-ti scriu, cat de mult imi plac retetele tale! Am facut f. multe dintre ele si mi-au si iesit toate minunat, amintindu-mi exact de gustul bine-cunoscut din copilarie, al bucatelor respective! Am fost prea comoda sa scriu la timpul respectiv si probabil voi fi si in viitor, dar sa stii ca ai o mare admiratoare (+familia + prietenii), departe de tara, care se va bucura si gandi cu drag la tine, la fiecare reteta postata si incercata! Iti doresc numai bine in toate si-ti multumesc!

Ksenya 1

03.01.2017, 13:25

Multumesc pentru cuvinte frumoase! Faptul ca retetele mele plac,imi da impulsul sa mai postez din-cand-in-cand .Tot din lipsa timpului sufar si eu.Un an nou fericit sa ai si te asteptam cu mare drag sa postezi si tu ,ca sa gatesc si eu dupa retetele tale.Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu ceapa la cuptor