Sarmalute

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2010 | 1765 vizualizari

 

sarmalutele sunt preferatele mele, as manca dmineata, la pranz si seara:D

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr carne tocata ( porc, vita, pui, curcan)
  • - 2 verze mari
  • - orez
  • - 4 cepe
  • - 1 ciolan afumat
  • - bucatele de slanina afumata
  • - sare, piper, boia dulce,cimbru, oregano, vegeta
  • - bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul

Separat se taie ciolanul bucati, la fel se procedeaza si cu slanina afumata, se taie bucatele subtiri,taiem si cepele, marunt marunt si le calim in ulei, intr-o cratita, peste care adaugam orezul spalat bine, conimentele, le lasam putin pe foc, dupa care le dam jos si adaugam si carnea si amestecam bine si trecem la infasurat sarmalele.

pe fundul cratitei punem varza taiata marunt, si cate un strat de sarmalute, dupa fiecare strat de sarmale, punem bucatile de ciolan afumat si slaninuta, turnam peste sarmalute apa amestecata cu bulion, pana cand sarmalele sunt acoperite bine. Deasupra punem varza tocata si cateva frunze de varza intregi.Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

madi_marin 1

28.02.2010, 16:44

sunt primaaaa......

Bunica 1

28.02.2010, 16:55

Si mamaliguta, mamaliguta n-ai facut ? Bine ai venit in familia bucatarasilor ! Super sarmale ! Cu afumatura m-ai dat gata. : Fii atenta ca aici cand ne place ceva ne infiintam la masa cu tot neamul . Sper ca nu te-am speriat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciocanele