Sarmalute

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2010 | 1456 vizualizari

 

sarmalutele sunt preferatele mele, as manca dmineata, la pranz si seara:D

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr carne tocata ( porc, vita, pui, curcan)
  • - 2 verze mari
  • - orez
  • - 4 cepe
  • - 1 ciolan afumat
  • - bucatele de slanina afumata
  • - sare, piper, boia dulce,cimbru, oregano, vegeta
  • - bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul

Separat se taie ciolanul bucati, la fel se procedeaza si cu slanina afumata, se taie bucatele subtiri,taiem si cepele, marunt marunt si le calim in ulei, intr-o cratita, peste care adaugam orezul spalat bine, conimentele, le lasam putin pe foc, dupa care le dam jos si adaugam si carnea si amestecam bine si trecem la infasurat sarmalele.

pe fundul cratitei punem varza taiata marunt, si cate un strat de sarmalute, dupa fiecare strat de sarmale, punem bucatile de ciolan afumat si slaninuta, turnam peste sarmalute apa amestecata cu bulion, pana cand sarmalele sunt acoperite bine. Deasupra punem varza tocata si cateva frunze de varza intregi.Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

madi_marin 1

28.02.2010, 16:44

sunt primaaaa......

Bunica 1

28.02.2010, 16:55

Si mamaliguta, mamaliguta n-ai facut ? Bine ai venit in familia bucatarasilor ! Super sarmale ! Cu afumatura m-ai dat gata. : Fii atenta ca aici cand ne place ceva ne infiintam la masa cu tot neamul . Sper ca nu te-am speriat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Burek cu carne