Sarmalute

de LILIANAc in Mancaruri cu carne, 31 Ian 2014 | 5736 vizualizari

 

Multa lume care mananca sarmalute la mine acasa spun ca-s diferite fata de cele preparate de ei iar eu le dau dreptate unora.o fi de vina mana de lucru s-au reteta? asa ca m-am gandit sa o pun aici sa o impart cu voi.iata reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc tocata(merge si o bucatica de slaninuta de purcel de tara cine are)
  • 500g carne de vita tocata
  • 800g orez cu bobul rotund
  • 1kg ceapa(eu am pus si 2 cepe rosii de aceea se vede in compozitie)
  • 4 morcovi mari
  • 150g ulei
  • 4 lg bulio
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde (daca va place puteti pune si marar si cimbru)
  • soric sau o bucatica de afumatura
  • varza murata sau de care aveti
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit la foc mic


Adaugam sarea si piperul apoi morcovul dat pe razatoare ori robot.


Dupa ce s-au calit bine adaugam bulionul ,mai lasam pe foc cca 1 min apoi adaugam orezul(bine spalat si tinut un pic in apa calda)


Lasam aceasta compozitie la racit si ne ocupam de verdeata si frunzele de varza.


Patrunjelul il tocam marunt si Il punem peste carne iar varza se taie bucatele cat sa invelesti o sarmaluta.


Dupa ce s-a racit compozitia amestecam cu carnea si patrunjelul, mai condimentam putin si trecem la treaba adica la invelit sarmalutele.


Eu am o placere pentru asa ceva.


Dupa ce le-am terminat de facut punem pe fundul oale cateva bucatele de varza tocata si asezam sarmalutele, printre ele soricul sau afumatura.


Daca folositi varza murata puneti apa cat sa cuprinda sarmalele, chiar un pic mai mult, iar daca folositi varza dulce(verde)puneti 300 g suc de rosii si restul completati cu apa.


Se da la cuptor si se tine 3-4 ore la foc potrivit.


Va urez pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

01.02.2014, 20:04

Bine ai venit

gabrielagabi 1

05.02.2014, 22:58

Ce bun !

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute