Gratin de sunca cu praz

de Roda in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2009 | 1754 vizualizari

Gratin de sunca cu praz

 

Este un produs usor si suculent.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • 200g. sunca ,
  • 3 buc. praz,
  • 30g.unt,
  • 400g. ciuperci (din conserva),
  • 700g. cartofi,
  • sare,
  • piper,
  • boia de ardei,
  • 2 linguri sos de soia;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de sunca cu praz:

1.Se curata cartofii , se taie bucati si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se scurg de apa si se prepara un piure .


2. Se amesteca sunca cu ciupercile si ceapa cu un robot de bucatarie, dar compozitia sa nu fie prea fina.Intr-o tigaie , se pune o bucatica de unt ,se adauga compozitia mixata si se calesc ingredientele pana se patrund.Se presara cu boia de ardei si 2 linguri sos de soia., piper si sare, numai daca este nevoie.


3.Se taie prazul in rotocoale si se caleste in unt pana cand devine transparent.

4.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.


5.Se unge o tava cu unt si se aseaza in ordine :compozitia mixata (sunca, ciuperci, ceapa),praz, piure de cartofi.Cu furculita se traseaza modele peste piureul de cartofi ,se presara bucati de unt si se coace la cuptor 30 de minute.Se serveste cu salata verde si un vin alb sec.(6 portii/60’)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de sunca cu praz" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu carne si sunculita afumata