Gratin de sunca cu praz

de Roda in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2009 | 1037 vizualizari

 

Este un produs usor si suculent.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • 200g. sunca ,
  • 3 buc. praz,
  • 30g.unt,
  • 400g. ciuperci (din conserva),
  • 700g. cartofi,
  • sare,
  • piper,
  • boia de ardei,
  • 2 linguri sos de soia;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de sunca cu praz:

1.Se curata cartofii , se taie bucati si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se scurg de apa si se prepara un piure .


2. Se amesteca sunca cu ciupercile si ceapa cu un robot de bucatarie, dar compozitia sa nu fie prea fina.Intr-o tigaie , se pune o bucatica de unt ,se adauga compozitia mixata si se calesc ingredientele pana se patrund.Se presara cu boia de ardei si 2 linguri sos de soia., piper si sare, numai daca este nevoie.


3.Se taie prazul in rotocoale si se caleste in unt pana cand devine transparent.

4.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.


5.Se unge o tava cu unt si se aseaza in ordine :compozitia mixata (sunca, ciuperci, ceapa),praz, piure de cartofi.Cu furculita se traseaza modele peste piureul de cartofi ,se presara bucati de unt si se coace la cuptor 30 de minute.Se serveste cu salata verde si un vin alb sec.(6 portii/60’)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de sunca cu praz" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pipote